Häktad för våldtäkt i Stenkullen

Stenkullen

En 38-årig kvinna blev i lördags morse våldtagen i Stenkullen. En 32-årig göteborgare greps i Lerum några timmar senare och häktades i måndags.
Mannen nekar till anklagelserna och säger att kvinnan varit delaktig.

Det var vid tretiden på natten till lördagen som kvinnan blev våldtagen av en okänd man. Hon hade tillbringat kvällen på Kvarterskrogen i Stenkullen, där hon även skymtat mannen. När pubkvällen var över hamnade de båda på samma efterfest.

Då kvinnan tillfälligt lämnade sällskapet för att gå ut och röka följde mannen efter henne. Hon har berättat att mannen uppträdde hotfullt och att hon efter en stund flydde ifrån honom.
Mannen följde efter kvinnan ut på ett gärde där han drog ned henne och fullbordade våldtäkten, innan han försvann från platsen.

Kvinnan lyckades ta sig tillbaka till festen och larma polisen. Under de tidiga morgontimmarna sökte hundpatrull efter mannen, utan att hitta honom. Man skickade också ut signalement till övrig poliskår.
Några timmar senare fick polisen i Lerum larm om att det var stökigt på Bagges torg. När de anlände dit upptäckte de en man som stämde in på signalementet från våldtäkten. Ytterligare en patrull tillkallades och den nu häktade mannen greps.

Under helgen förhördes han, men fortsatte att förneka gärningen. Under måndagen hölls häktningsförhandlingar bakom stängda dörrar, då mannen medgav att de haft sexuellt umgänge, men hävdade att kvinnan varit med på detta. Åklagaren har nu två veckor på sig att väcka åtal.