Lobbar för tågtunneln

Nyheter

Järnvägsgruppen lobbar vidare för en tågtunnel i berget norr om Aspen, i stället för att bygga ut den befintliga järnvägen.

Björn Stahre

I går fick de ett litet åttasidigt häfte från tryckeriet, där de pedagogiskt förklarar fördelarna med tunnelalternativet.

– Vi har precis också skrivit till kommunstyrelserna i en rad kommuner utmed Västra  stambanan för at få komma dit och presentera förslaget, berättar Björn Stahre i Järnvägsgruppen.

Högt på den listan står förstås grannkommunerna Partille och Alingsås.

Nyligen var han och några andra ur gruppen i Herrljunga där de träffade politiker även från Falköping och Töreboda.

– Där blev vi uppmuntrade att också kontakta politiker i andra kommuner, säger han.

Järnvägsgruppen överväger också att be Riksrevisionen att granska Banverkets kalkyl för att bygga ut den befintliga järnvägen till fyra spår.

Den åttasidiga skriften är tryckt i 3.000 exemplar och ska nu spridas till kommuninvånare, politiker och tjänstemän inte bara i Lerum.

Den har kostat 6.000 kronor att trycka och har finansierats av järnvägsgruppens medlemmar.

5 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Problemet med den lilla men aktiva gruppen – som av någon outgrundlig anledning kallas ”järnvägsgruppen” trots att man uppenbarligen är emot alla realistiska järnvägsalternativ – är att man inte har några fakta – bara drömmar och fantasier.
    / En järnväg genom Lerum – inte två

  2. Wooooow, en åttasidig broschyr i fyrfärg!!!! Hmmmm, hur många sidor är banverket utredning på? Och då menar jag den stoooora utredningen om fyrspår. Sen gjorde de en förstudie till norr-alternativet och hur många sidor är den på? Den stora utredningen är på 200 sidor och förstudien på 30 sidor. Så i min enfald trodde jag nog att man kunde prestera lite mer än 8 sidor!!!! Och om det är en fråga om resursbrist så kan man väl publicera ALLT material på internet!!! För nog måste väl föreningen ha massa material att gräva ur då de ständigt refererar till experter hit och dit……..eller?

  3. Tror inte det du, Undrande. Jag bor 3 km ifrån järnvägen. Vad det handlar om är sunt förnuft och framtidsplanering och inte kortsiktiga lösningar.

  4. Man undrar var de flesta av ”järnvägsgruppens” medlemmar råkar vara bosatta.
    Det kan väl aldrig vara så att gruppen i första hand egoistiskt vill bevara eller höja sina egna fastighetsvärden utefter befintlig järnväg?
    / Undrande

Kommentering är stängd.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det