Nyheter i korthet vecka 50

Sjövik

Olycka på crossbanan
Vid 19-tiden på söndagskvällen blev en 11-årig pojke skadad på crossbanan i Sjövik.
Olyckan inträffade när MA Lerum tränade i crossanläggningen i den gamla betongfabriken i Sjövik. En kille råkade köra på ett plank som ramlade över 11-åringen som då fick ett sår i pannan. 11-åringen fördes till sjukhus i ambulans, men var inte allvarligt skadad.

Körde full – blev av med körkortet
Klockan halv två natten till måndag greps en 30-årig man vid Oscarshöjd i Floda. Mannen körde bil trots att han var kraftigt alkoholpåverkad. Han är misstänkt för grov rattfylla, vilket betyder att körkortet togs på platsen.

Villainbrott i Sjövik
Ett inbrott ägde rum i en villa på Hagavägen i Sjövik, någon gång mellan fredag och söndag. Vid det objudna besöket stals smycken och kontanter.

Drogpåverkade på E20
Vid halv tretiden på natten till söndagen stoppade polisen en bil på E20 nära Floda. En 39-årig kvinna från Göteborg satt vid ratten, och anklagas för grov olovlig körning. Liksom passageraren, en 51-årig man, var föraren drogpåverkad. Bilen fick stanna kvar i Floda.

Körde bil narkotikapåverkad
Vid 9-tiden på onsdagsmoprgonen kontrollerade polisen en bil i Hulan.
Föraren och en passagerare visade tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika och fick följa med tillpolisstationen för provtagning.

Singelolycka på Högsboholmsvägen
I det hala väglaget slog en bil runt på Högsboholmsvägen vid ettiden på natten till söndagen. Det uppstod inga allvarligare personskador.  

Stal snus och hotade kassör
En 29-årig man och en kvinna kom in i Godishuset i Lerum strax efter sex på tisdagskvällen. Kvinnan lockade med sig kassabiträdet till en annan del av affären. Under tiden tog sig 29-åringen in på kontoret och stal sex stockar med snus. Butiksbiträdet upptäckte honom, och larmade polis. Biträdet höll också kvar 29-åringen till polisen anlände. Då blev paret hotfulla.
29-åringen, som är hemmahörande i Falköping, är anhållen för stöld och även misstänkt för olaga hot.

Nytt villainbrott i Lerum
På tisdagen upptäcktes ännu ett villainbrott i Lerum. Den här gången var det ett hus på Höjden som hade påhälsning av tjuvar.
På tisdagskvällen gjordes en teknisk undersökning.
Familjen som bor i huset hade varit bortresta så det är inte klart exakt när inbrottet skedde.

Stal mat för 1.500 kronor
Vid 22-tiden på måndagskvällen upptäcktes en man som stal matvaror på Ica Kvantum i Hulan.
När han greps hittades varor för drygt 1.500 kronor på honom.
Mannen, som ännu inte är identifierad, är anhållen.