Minns inte drogad bilkörning

Sjövik

41-åringen från Floda körde narkotikapåverkad och krockade. Han skadades så allvarligt att han fick ligga på sjukhus under en lång period.

Olyckan skedde den 15 februari på länsväg 190 i Sjövik.

41-åringen var så påverkad att han körde på fel sida av vägen. Strax innan olyckan var han på väg att kollidera med en annan bil. Nästa mötande bil kördes av en 74-årig man från Sjövik, som inte kunde avvärja krocken. Han fördes till Alingsås lasarett med lindriga skador.

Det var värre för 41-åringen, själv, som flögs till Sahlgrenska med ambulanshelikopter. Han opererades akut i elva timmar och var nedsövd i en och en halv månad. Bäcken- och sittbenet var brutna, det var också vänster lårben och vänster fot och mjälten var spräckt.

Han har varken kunnat erkänna eller förneka att han körde drogpåverkad eftersom han inte kommer ihåg något. Det är dock klarlagt att det inte fanns någon annan i bilen.

Mannen dömdes också för att ha kört utan körkort och för narkotikabrott då polisen hittade amfetamin i bilen.

41-åringen dömdes till skydds­tillsyn, samt 2.000 kronor i dagsböter. Det milda straffet fick han då rätten ansåg att ett fängelsestraff skulle ha negativ effekt, eftersom han ändrat sitt leverne efter olyckan.

41-åringen, som tidigare har dömts för en lång rad brott, uppger att olyckan gjorde honom rädd för att skada andra. Under sjukhusvistelsen blev han drogfri, och det har han varit sedan dess.

Mannen tog själv kontakt med beroendeenheten och har brutit med vännerna som är förknippade med missbruk och kriminalitet.