Varning för mer ishalka

Sjövik

Väglaget är fortfarande besvärligt på både större och mindre vägar i vårt område. SMHI varnar dessutom för mer lokal ishalka i morgon bitti – och sedan ska det börja snöa.

Vägverkets och SMHI:s aktuella information om läget på vägarna visar att det är snö och isvägbana på bland annat väg 180 mellan Alingsås och Borås. Det är besvärligt väglag på på väg 190 förbi Gråbo och Sjövik samt på E20 mellan Alingsås och Göteborg. På många andra vägar är det risk för besvärligt väglag.

Enligt SMHI:s prognos ska vindarna slå om till sydväst i morgon, torsdag, det ska mulna på och ett område med snöfall kommer att passera österut. Den mesta snön hamnar emellertid i Norrland, i övrigt handlar det mest om lätt snöfall här och var.

Med sydvästvinden kommer också mildare luft in. Fram på torsdagseftermiddagen kan det bli någon plusgrad i Götaland.
Det är på sin plats med en särskild varning för att ge sig ut på stora sjöar, till exempel Aspen och Sävelången.