Ida Öberg

Ida – Veckans bloggare

Reportage

Vem är du?
– Jag är 28 år och bor i Uddared i Floda tillsammans med min man Andreas och våra två katter. Jag jobbar som undersköterska på Alingsås lasarett och älskar att träna. Jag kör cirka fem pass i veckan – allra helst medeljympa och skivstång.

Varför startade du bloggen?
– Jag är värd i Friskis och Svettis, sitter med i styrelsen och går en utbildning för att bli ledare. Det var så jag kom på idén med bloggen. Mitt ansvar i styrelsen är nämligen funkis-glöd.
– Många av de större före-ningarna i Göteborg och Stockholm har funtionärer som bloggar för att nå ut till sina motionärer och funktionärer och vi tänkte att ett sådant forum hade varit kul i våran förening.

Varför fortsätter du skriva?
– För att det är så otroligt roligt. Jag får jättemycket positiva kommentarer och många tycker att det är roligt att läsa om de pass jag är på. Det kanske kan inspirera dem att gå på pass som de annars inte tänkt att på.

Vad handlar den om?
– Nu är bloggen mycket inriktad på min resa från att vara värd i förening till att bli jympaledare. Det har varit två otroligt roliga utbildningstillfällen, som har gjort att jag har utvecklats mycket som person. Men framför allt handlar bloggen alltså om träning och om Friskis och Svettis Lerum.

Hur ofta bloggar du?
– Jag försöker att blogga nästan varje dag och jag bloggar alltid när jag har tränat.  Försöker att inte skriva alltför mycket text utan att varva med bilder så att det skall vara lätt och roligt att läsa.

Bästa bloggminnet?
– De är när jag kom hem från Stockholm efter att ha gått steg ett i min utbildning och jag bloggade om min vistelse där. Under en timme hade jag 64 unika besökare. Det kändes som att mina läsare verkligen hade saknat mig och tyckte det var spännande att se hur jag haft det.
Annars är det alltid lika förvånande när personer som jag inte känner kommer fram till mig på träningen och kommenterar saker som jag skrivit i bloggen.

Framtidsplaner för bloggen?
– Jag har knutit kontakter med andra föreningar och meddelledare, så jag kommer att fortsätta skriva.