Lerum på turistmässan

Tollered

När den stora turistmässan öppnar i morgon, har företagare och kommunen gjort gemensam sak för att marknadsföra Lerum i en gemensam monter.

”Lerum mer än du tror” är kommunens slogan och den ligger till grund för vår monter där vi vill visa upp den skatt vi har i kommunen som är till för både boende och besökare, säger kommunens turismutvecklare Åsa Qvist.

I montern, som är designad av Lena Nilsson från Tollered, finns ett knappt 20-tal företag och verksamheter representerade. Förutom kommunen själv och Lerums gymnasium finns stora turistaktörer som Nääs slott, Nääs Fabriker, Vattenpalatset och Öijared säteri representerade. Men där visar också Leaderprojekten Bröllop på landet och Samverkan Sävelången upp sig, tillsammans med Västanvindens islandshästar, Tollereds hotell, Nääs Konsthantverk, Huset Lilla Nääs, Hillefors grynkvarn och många fler.

Där blir också olika aktiviteter under de fyra dagar som mässan pågår. På torsdag finns konstnärinnan Lena Wilhammar på plats för att visa sina handmålade porslinskoppar. På fredag bjuder restaurang Aludden på ekologiskt bröd, på lördag framträder Scandinavian String och söndag medverkar Nääskrönikan.