Inga-Louise Lindgren med skulpturen  Vårens första lamm.

Fin tillbakablick

Kultur och nöje

Två Lerumskonstnärer av högsta klass visas för närvarande på Dergårdsgalleriet i en återblickande utställning. Det är skulptören Inga-Louise Lindgren och hennes framlidne make Jörgen, lärare och målare.

Jörgen Lindgren verkade i många år på vad som idag är Högskolan för Konst och design, tidigare konstindustriskolan. Han dominerar utställning med sina många verk, abstrakt måleri i olja eller glasyr, plus huvudsakligen svart-vita verk i krita eller kol.

Det är mycket stilsäkra bilder med återhållsamma färger och god komposition.

Inga-Louise Lindgren, 85 år, är alltid aktuell i Lerum, där hennes skulpturgrupp ”Kom fåren” på Rydsbergsskolan lever sitt eget liv, de försvinner ju ibland och de återstående är nu skadade. Den ska emellertid renoveras enligt vad som sägs.

I utställningen visar Inga-Louise fyra av sina verk, fyllda av liv och uttryck. Det största heter ”Vårens första lamm”, och visar en flicka som bär det nyfödda djuret i sin famn. ”Förhandlarna” kallas en trio säregna figurer, vilkas utseenden tyder på att det kommer bli tuffa diskussioner.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det