Ralf Peters visar ljuset i den ombyggda kyrkan för Björn Kihlberg, Laurita Rahn och Christine Jidesten.

Kyrkan ska bli ny mötesplats

Reportage

Så ljust och fräsch det blev.
Det var det allmänna omdömet från alla besökare som kom när Aspenäskyrkan bjöd in till öppet hus för att visa upp sina nya lokaler.

– Jag bor nästan granne. Kul att se hur fint det blev, sa en av besökarna när hon hälsades välkommen av prästen Ralf Peters.
Lördagseftermiddagen blev precis så lyckad som han hade hoppats. Många grannar och andra intresserade Lerumsbor kom för att titta på den om- och tillbyggda kyrkan, som gått från brun och murrig och trång till ljus och luftig och rymlig.

– Mest nöjd är jag med ljuset, se hur konsten lyfts fram på ett helt annat sätt, säger Ralph Peters. Nöjd är han förstås också med den nya stora, samlingssalen i direkt anslutning till kyrksalen.
– Förr fick man gå en trång trappa ner i källaren för att komma till samlingssalen. Det här ger oss helt andra möjligheter.

Det är just de många möjligheterna med den nya kyrkan som Ralf Peters vill lyfta fram. Därför är de nya rummen helt tomma på möbler denna första visning.
– Vi vill visa att det är människorna som ger vår kyrka liv.

Ralf Peters hoppas att nya Aspenäskyrkan ska bli en mötesplats för många. Därför startar man café redan nu i sommar. Varje onsdag eftermiddag är där öppet hus.
– Vi gör ju många hembesök hos människor som ensamma. Många av dem skulle ju kunna komma hit och träffa andra.

Till hösten hoppas han också kunna locka fler unga till kyrkan bland annat genom någon eftermiddagsverksamhet.
– Man ska kunna komma hit, få lite mellanmål och chans att prata med vuxna.
Han hoppas på fler idéer från människorna i samhället. Tills dess ser han fram emot invigningen på söndagens gudstjänst.