Foto: Mimmi Montgomery  Träning inför matchen mot Sverige i onsdags.

Danskarna trivs på Flodala

Sportreportage

Danska landslaget i fotboll laddar inför EM på Flodala IP. Tjejerna kom i fredags och stannar i Floda så länge de är kvar i turneringen.
– Det är väldigt lugnt och skönt här. Bättre än att bo i stan, säger Julie Rydahl Bukh, en av lagets spelare.

I fredags tränade spelarna ett lättare pass och ungdomar var inbjudna att titta på. Ett 50-tal ungdomar från tolv år och uppåt samlades för att se på träningen och jaga autografer.
Trivs på Flodala
Spelarna Julie Rydahl Bukh och Theresa Nielsen trivs på Flodala IP och i Tollered där de bor. Båda tycker att planen är bra att spela på, men framförallt uppskattar de lugnet.
– Vi bor på Nääs Fabriker precis vid sjön. På morgonen kan man sitta där med en kopp kaffe, säger Julie.
Peter Carlsson, före detta ordförande i Floda BoIF, ser många fördelar med att landslaget valt att träna hos dem. Dels ger det pengar till klubben, dels publicitet för Lerums kommun.
– Våra första gäster var Tysklands U23-landslag 2009. Vi tror ryktet spridit sig till andra landslag, plus att Svenska Fotbollförbundet nu rekomenderar oss.
Planen har stått orörd en månad innan spelarna kom, och  Floda BoIF har fått flytta en match. Allt för att gräset skulle bli perfekt. Peter resonerar att om man vill ha något får man också lov att ge något.
Redo för Sverige
Inför premiärmatchen mot Sverige i gårkväll trappades intensiteten på träningarna upp. Julie tycker att laget var väl förberedda inför matchen.
– Vi känner många av de svenska tjejernas spelsätt och har mött dem förut. Vi vill ta oss vidare från kvalet. Sedan vore det otroligt kul med en EM-medalj.