Det var många ungdomar i Lerums BK som ville ha Loui Erikssons autograf när han gästade Vättlehallen i lördags.

Kö för att träffa NHL-stjärnan

Sportreportage

Ingen mindre än världsmästaren från Stockholm 2013, Loui Eriksson, gästade moderklubben Lerums BK i lördags.

Det skedde i samband med att den lokala klubben hade sitt uppstartsläger under veckoslutet.
Regnet öste ner utanför Vättlehallen, och de unga hockeylirarna bildade förväntansfulla rader innanför dörren, när måltjuven Loui Eriksson kom in och strök vattnet från ansiktet. Han hejade vänligt på många av de väntande, innan han försvann upp i VIP-rummet för en räkmacka inför dagens framträdande.
Den mångårige hockeyskoleledaren Lennart Schöld presenterade Loui för publiken på läktaren och intervjuade sin tidigare elev. Slutligen fick han svara på utvalda, ofta bra frågor från de unga spelarna.
Efteråt blev det tid för autografskrivande i gymnastikhallen. Loui skrev så spritpennan glödde på papper, tröjor, hjälmar, klubbor och händer. Han poserade också tålmodigt inför fotograferande föräldrar och kompisar, med glada små klubbkompisar vid sin sida.
Tobias Helsing, som fyllde 13 just denna lördag, var en av de lyckliga som blev fotograferad med stjärnan.
– Jag samlar egentligen inte på autografer, men när det är Loui så är det en annan sak. Jag har träffat honom en gång tidigare, säger Tobias.
– Loui är en härlig kille. Han ställer alltid upp för sin moderklubb när han har möjlighet, säger Lennart Schöld.
När Stanley Cup-pokalen visades i Frölundaborg och Viktor Stålberg från segrande Chicago presenterades i första pausen på tisdagsmatchen mellan Frölunda och Jokerit, fick Lennart Schöld ett par minuter på sig för att intervjua ytterligare en gammal hockeyskoleelev från LBK.