Justerade tidtabeller för busslinjer

Sjövik

Västtrafik har sett över och justerat tidtabellerna för ett antal busslinjer i Lerums kommun för att bättre passa avgångstiderna för pendel- och regiontågen.

I ett pressmeddelande skriver Västtrafik att man också från den 3 februari sätter in två nya avgångar med Lerumsnabben på morgonen för att kunna ta emot fler resenärer.

När den nya tidtabellen för tågtrafiken på Västra stambanan infördes i mitten av december förra året blev bytestiderna mellan tåg och buss i Lerum inte bra. Västtrafik har sedan problemet uppmärksammades arbetat för att få till en lösning som är hållbar över tid och nu är den på plats.
–  Det känns väldigt bra att vi kan rätta till den här missen och att de nya bytestiderna i många fall blir bättre än innan tidtabellerna för tågen ändrades, säger Andreas Almquist, utvecklingschef Västtrafik i pressmeddelandet.

De nya busstidtabellerna ger bytestider på 6–10 minuter på vardagarna, något längre på helgerna. Fokus har varit på trafiken till och från Göteborg på morgon och eftermiddag eftersom resor vid dessa tidpunkter påverkar flest resenärer.
Följande förändringar införs från den 3 februari:
• Linje 525 har en anslutning på cirka sex minuter i Lerum, med tågen till och från Göteborg. Linjen får också två nya morgonturer från Sjövik på helgerna.
• Linje 530 har anslutning till tågen mot Göteborg med cirka sex minuter på morgonen fram till 12.30. Efter 12.30 har man anslutning med tåget från Göteborg med cirka sex minuter.
• Linje 531 har en anslutning på cirka 6–7 minuter i Lerum, med tågen till och från Göteborg.
• Linje 533 har en anslutning på cirka sex minuter i Floda, med tågen till och från Göteborg.
• Linje 537 har en anslutning på cirka tio minuter i Lerum med tågen till och från Göteborg och bra anslutning till Lerumsnabben.
• Linje 522 (Lerumsnabben). Dagens förstärkningsturer på Lerumsnabben läggs in i tidtabellen, vilket innebär ytterligare två turer på morgonen mot Göteborg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher