Vad är det som gäller?

Debatt

Vad är framtiden för pendeltrafik i Västragötalandsregionen?
Trafikverket har sagt i sin åtgärdsvalsstudie och genom sitt agerande att det inte finns utrymme för pendeltrafik via järnvägen i framtiden. Fjärrtåg och godståg, ja, men inte pendeltrafik.

Trafikverket har redan börjat dra in servicen genom att minska antalet tåg vid vissa hållplatser och att ge signaler att andra ska stängas. Och detta är bara den planerade början för Västra Stambanan. Hur det är på de andra sträckorna vet vi inte. Ännu.

På samma gång har varken Göteborgsregionen eller Västragötalandsregionen ändrat sina mål för 2020. Dessa två står fast vid tanken på en 40 procentig tillväxt i pendlandet på alla spår och vägar – men hur går det om Trafikverket drar in på utrymmet? Bussar och bilar kanske? Med andra ord, en mycket rörig och kanske omöjlig pendlingsframtid för regionens medborgare. Och för miljön…


SB, Järnvägsföreningen i Lerum

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Inte järnvägsföreningen, trafikverket har bestämt det.

  Järnvägsföreningen har bara talat om för trafikverket, men det var trafikverket själva som stoppade för att det var för dyrt och olönsamt, se länk:
  http://www.trafikverket.se/PageFiles
  /33162/Slutrapport_Stenkullen.pdf
  Följande citat:
  Järnvägsutredning för fyrspår på sträckan Floda-Aspen, augusti 2004 .I juni 2009 beslutade dåvarande Banverket att den fortsatta planeringen för fyrspår på sträckan läggs ner. Genomförandetiden bedömdes alltför lång då behovet av att ge möjlighet för utveckling av person- och godstrafik kräver åtgärder i närtid-

Kommentering är stängd.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det