Ulla Lindeberg visade verk från 70-talet och framåt.

Triss i konstnärer

Kultur och nöje

På söndagen startade Mia Wikings utställning i hotellgalleriet i Tollered. Jonseredsbon visar vänliga men också lite oroande bilder i ”Min hemliga trädgård”.
Ulla Lindeskog och Bengt Magnusson hade utställning tillsammans i Hillefors grynkvarn.

Mia Wiking ställer ut drömska målningar, inspirerade av vandringar i sin trädgård, antingen den rent fysiska företeelsen, eller den inre, mer fantasibetonade.
I lätta oljefärger och med ett milt skimrande ljus, berättar hon om vad hon hittar. Träd, mindre växter, fåglar, sländor och humlor har något att säga oss i hennes måleri. Hon bor själv i ett trädrikt, vackert område, och växterna betyder mycket, vilket också målningarna kan berätta.

Om sländorna säger hon själv att det är fascinerande med dessa vackra insekter, som funnits så otroligt länge på jorden, aktuella långt före dinosauriernas uppgång och fall, liksom i dag. En lång historia för en varelse som i varje generation har ett kortvarigt liv. Humlorna, så betydelsefulla för blommande växter, sägs i likhet med bina vara på utdöende i en modern värld, har ett annat slags budskap, mer oroväckande eftersom så mycket viktiga plantor är helt beroende av dem. Utställningen pågår till 16 juni.

I Hillefors grynkvarn visade illustratören Ulla Lindeberg och fotografen Bengt Magnusson prov på sin konst under veckoslutet. Ulla hade med sig verk från 70-talet och framåt, som visar hur hon skickligt har arbetat på olika sätt med sin konst, beroende på hur hennes muskeldystrofi fortskridit. Trots att hon inte längre orkar måla på större ytor, kan hon fortfarande göra stora bilder i form av collage.
Bengt visade vackra foton på diverse patinerade byggnadsdetaljer.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det