Hallfrågan är inte ny

Debatt

Förra veckan skrev Lerums tidning att M vill bygga en arena i Lerum, och att man hoppas på ett snabbt beslut i frågan. I samband med den artikeln har Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna fått frågan hur vi ställer oss till en sådan arena, och vi väljer att kommentera den här vägen.

Till att börja med kan vi konstatera att kommunstyrelsens nuvarande ordförande Henrik Ripa (M) är dåligt uppdaterad i frågan och den diskussion som förts i kommunstyrelsen. Frågan är nämligen vare sig ny eller initierad från moderat håll.

Redan i maj förra året diskuterade kommunstyrelsen frågan om en ny hall i Lerum och redan från början fördes diskussionen utifrån behovet av en hall som kan användas även till annat än idrottslig verksamhet, inte minst för kulturevenemang av olika slag – en arena med andra ord. Viktigt i den diskussionen var, från vårt håll, finansieringen av en sådan arena. Inte minst möjligheten att hitta externa medfinansiärer och sponsorer av olika slag. Förvaltningen fick då i uppdrag att initiera och föra samtal med möjliga finansiärer.

Kommunstyrelsen har ännu inte fått någon återkoppling på det uppdraget. Vad vi däremot har fått veta är att området runt Dergården, det vill säga det område där vi diskuterat placeringen av en ny hall, är så kallad prickad mark. Det betyder att en ny detaljplan måste tas fram innan en eventuell hall kan byggas.

Om Moderaternas utspel om en arena innebär ett uppvaknande intresse från deras sida för att undersöka möjligheterna till extern medfinansiering av en arena, välkomnar vi det. Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna har hela tiden sett behovet av ytterligare en hall för idrott, kultur och andra arrangemang. Dock måste en sådan rymmas inom den kommunala investeringsbudgeten.

Kommunstyrelsen uppgift är att ansvara för skattebetalarnas pengar, och inte minst investera på ett ekonomiskt hållbart sätt. Vår inställning är även fortsatt att Lerums kommun ska söka medfinansiärer till byggandet av en arena.

Lill Jansson (FP), Eva Andersson (C) Annelie Lundström (KD)

 

  • Lill Jansson (FP), Eva Andersson (C) Annelie Lundström (KD)
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher