S agerar jultomte med skattebetalarnas pengar

Debatt

Jag är folkpartist och på en traditionell vänster-höger-skala skulle jag säga att jag befinner mig någonstans i mitten. Jag tycker inte att skatterna är för höga, och även om jag tycker att var och en får ta ansvar för sina val och sitt liv, är det lika givet att vi alla kan välja fel eller drabbas fel, och då ska vi självfallet ha trygghetssystem som hjälper oss. Som liberal har jag heller inte svårt att förstå att andra partier och andra politiker har andra åsikter än jag och Folkpartiet. Vi är alla olika och ska respekteras utifrån det. Vill S höja skatten, får de gärna göra det (om väljarna så vill).

Men nu har en gräns passerats. För en sak är att S går till val på att höja skatten. En helt annan sak är att de inte vet vad de ska använda delar av den skattehöjningen till. Stolt berättar de att de avsatt ett antal miljoner till en önskelista. Som en jultomte säger oppositionsrådet att väljarna ska fylla i en talong och berätta vad de vill ha.

Om S tror att skattehöjningar är lösningen på allt, får de tro det. Men skattehöjningar utan att veta vad man ska ha pengarna till, det är direkt oförskämt. Om ni socialdemokrater vill agera jultomtar, och hoppas på snälla barn, tycker jag att ni ska betala klapparna med er partikassa. Skatteintäkterna är nämligen inte era pengar.

 • Lill Jansson (FP) vice ordf KS
2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Lill Jansson tycker inte skatterna i dag är för höga trots att vi tillhör en av världens hårdast skattebelastade länder. Men en liten höjning anser hon tydligen är rena katastrofen.
  Jag följer inte lokala FP som stödparti till lokala M men var ni inte för den svindyra, onödiga avloppstunneln till Göteborg och är ni för eller emot ett totalt onödigt extra motorvägsmot för att gynna handeln i Solkatten och är ni för eller emot en totalt onödig flytt av ett bra fungerande bibliotek för att smygfinansiera ett dyrt resecentrum. Här fanns/finns möjlighet att spara och undvika skattehöjning. Trevligt med svar före valdagen.

 2. Vi Socialdemokrater vill lyssna på medborgarna och att man får tycka till om vad som behöver prioriteras. Detta finns på flera platser i landet och brukar kallas för medborgarbudget något som bl.a. SKL driver.

  Nej, det är inte våra pengar men vi tänker heller inte använda dem själva utan de går tillbaka till skattebetalarna. Jag förstår att det kanske låter jobbigt men vi tror inte att vi vet bäst i alla frågor utan vi vill lyssna på de som bor här i kommunen. När vi får in förslagen (och ja, det väller in förslag) så kommer vi att göra en ansvarsfull analys innan vi bestämmer vad de skall användas till.

  Att låta väljarna påverka vad 0,18% av budgeten ska gå till tycker vi är medborgardialog. Varför ska vi annars träffa väljarna i valrörelsen när allt redan är bestämt?

  På vår hemsida socialdemokraterna.se/lerum kan du också tycka till vad som behöver förbättras och förändras.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher