Trovärdigt Moderaterna

Debatt

Vi Socialdemokrater vill att det byggs en ny idrottshall i Lerum. Vi har avsatt pengar för detta i våra investeringsbudgetar i flera år, så även i år.

I senaste LT kan vi läsa att nu vill även Moderaterna bygga en hall i Lerum. Det är glädjande för då finns det en majoritet för att göra det.

Men tillåt mig tvivla på om M är trovärdiga eller om det bara är röstfiske? Ni har lovat en hall tidigare och sedan dragit tillbaka det löftet. I den budget som kommunfullmäktige antog i juni så finns inte ett ord om en ny hall i Lerum och inte en krona avsatt för bygget. Däremot ville ni ha stora satsningar på bilismen med bland annat ett nytt motorvägsmot för över 100 miljoner. Slutligen kan man undra hur ni ska få de andra borgerliga partierna på en ny hall? De verkar inte vilja lägga några pengar på någon investering.

Nej, för den som verkligen vill ha en ny hall i Lerum så finns bara ett alternativ och det är att rösta på Socialdemokraterna – vi kommer att hålla vad vi lovar.

Alla borgerliga partier går nu ut och lovar en massa saker som till exempel mindre grupper i förskolan men de avsätter inga pengar till detta och då blir inte heller det trovärdigt. Att de dessutom lovar samma sak i varje val och att det aldrig blir verklighet innebär att det inte går att lita på deras löften.

Vi Socialdemokrater lovar mindre klasser – fler lärare och speciallärare, mindre förskolegrupper och fler förskolor och detta är fullt finansierat i vår budget.

Vi vill också införa fri kollektivtrafik för pensionärer i lågtrafik och att alla Lerumsungdomar som börjar på Lerums gymnasium ska få ett kollektivtrafikkort, även detta är fullt finansierat.

Flera insändare den senaste tiden har handlat om att skötseln av gräsytor och planteringar har blivit sämre och det beror på besparingar som de borgerliga partierna valt att göra. Det lovar vi också att ändra på, vi vill att det ska vara rent och snyggt i hela kommunen.

Det är tydligt att Sverige och Lerum behöver en ny politisk ledning. Den 14 september kan du rösta fram en Socialdemokratisk majoritet som satsar på hela kommunen. Det är du eller aldrig.

 

  • Dennis Jeryd (S), Oppositionsråd
En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Många bra förslag Dennis! Speciellt att att pensionärerna skulle,få gratis kollektivtrafik under lågtrafik! Inga andra partier i kommunen har ens diskuterat ovanstående fråga. Det skiljer ung.fem mandat mellan blocken,men M.Wallström kommer att ge stjärnglans åt S i valet och kan öka röstandelar till S! Lycka till!!!

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det