Sverigedemokrat från Floda avslöjad som rasist

Nyheter

Tidningen Expressen har avslöjat att ytterligare en Sverigedemokrat uttalar sig grovt rasistiskt, och det är en man från Floda som kandiderat till kommunen och landstinget.

Mannen ska ha liknat invandrare vid insekter och skämtat om att ett ensamkommande flyktingbarn skulle bli innebränt. När LT får tag på honom vill han inte lämna någon kommentar.

– Jag har inget att säga i nuläget, säger han.

Sverigedemokraternas förstenamn i Lerums kommun är Aron Emilsson.

–Om det som står i tidningen stämmer är det inget som vi ställer oss bakom. Har han uttalat sig på det här sättet kommer det att få konsekvenser, säger Aron Emilsson.

Partiet ska utreda händelsen. Om det blir aktuellt att få bort kandidatens namn från Sverigedemokraternas listor vet han dock inte hur det ska gå till eftersom det är så nära in på valet, men han förklarar att partiet undersöker vilka möjligheter som finns.

Aron Emilsson har inte pratat med partikamraten ännu.

Har du hört honom uttala sig på det här sättet tidigare?

– Nej absolut inte, det här inget som han skulle yttra på vare sig partimöten eller konferenser. Det här är sådant som förekommer i det dolda, och det är först när vi får vetskap om det som vi kan agera. Sverigedemokraterna har nolltolerans när det gäller den här typen av uttalande.

Kommer det här att påverka valresultatet i Lerum?

– Det är svårt att säga, men jag tror inte det. Vi har visat att vi är ett ansvarstagande parti som inte låter personer som uttalar sig så här få vara med. Det är inte talande för våra kandidater i stort.

Lerumspolitikern har enligt Expressen skrivit hundratals kommentarer under pseudonym. Flera gånger liknar han asylsökande vid djur. På Exponerat skrev han i våras en kommentar under artikeln ”Personal sökes till asylboende för städning av 600 asylsökandes toaletter”:

”De e klart att städning ska ingå. Har du någonsin besökt ett zoo där atraktionerna själva städar sina burar?”

På Avpixlat har han skrivit ”Invandrarna har ju helt klart lärt sig allt de behöver för att leva gott. De e vi som inte fattat galoppen, att vi är invaderade av en gräshoppssvärm som förtär vad vi sått för morgondagen.”

På samma sajt har han kallat papperslösa för ”de illegala parasiterna” och i januari förra året skrev han:

”Bättre att Sverige blir invaderat av kackerlackor än av afrikaner.”

Han har också skrivit en kommentar under en artikel med rubriken ”´Ensamkommande´ satte eld på flyktingförläggning”:

”Synd att han inte låg kvar på madrassen. Då hade ordet hembränning genast fått en bättre klang.”

Flodabon förespråkar bland annat att det ska arrangeras bokbål av koraner på Sergels torg i Stockholm och på Avpixlat skrev han förra året:

”Muslimerna = cancern på moder jord.”

I en annan kommentar på Avpixlat återkommer han till muslimer: ”Se de så här att det är deras bästa sida de visar när de faller på knä och ber och så kan man ju passa på att använda dem som cykelställ :-)”

Det här uppdagades genom att tidningen Expressen och Researchgruppen har granskat näthatet bland kandidater som ställer upp i höstens kommun-, landstings- och riksdagsval.

Två SD-politiker hoppade av redan i måndags och i går vid lunchtid meddelade Sverigedemokraternas ledning att ytterligare tre SD-kandidater, under hot om uteslutning ur partiet, uppmanas att lämna sina kandidaturer som en följd av granskningen.

Dessutom sade SD-topptjänstemannen, riksdagskandidaten och förstanamnet i Stockholms stad, Christoffer Dulny, i går att han lämnar alla sina förtroendeuppdrag och kandidatur för partiet efter att Expressen bland annat avslöjat hur han i tipsmejl till Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt skrivit att ”araber har våldsammare gener”.

Efter att Expressen hade varit i kontakt med mannen stängdes hans kommentatorskonto ned.

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Vardagsmat numera…
    … och man behöver inte vara raketforskare för att förstå att det finns mängder av personer i partiet med likadana åsikter, men som är tillräckligt smarta att inte yttra dem i något sammanhang där de tror att de är anonyma.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher