Att bli gammal i Lerum

lt-debatt

Efter att ha lyssnat till Lill Janssons uttalande i kommunfullmäktige om vilken fantastisk äldrevård vi har i Lerum. Hur blåögd får man vara som politiker? Skäms Lill Jansson. Vet du inte att 18 000 äldre dör av svält och uttorkning varje år i Sverige. Några av dessa var och är Lerumsbor.
Hemtjänsten fungerar inte. Personalen kommer in frågar om vårdtagaren vill ha hjälp med något. Vårdtagaren vågar inte ”besvära”  och svarar nej. Personalen går utan att bry sig om att diskbänken svämmar över, sängen är obäddad och golvet kladdigt. Ny personal dyker upp hela tiden. Vårdtagaren har tappat räkningen på hur många som har passerat.
Kan hemtjänstpersonalen inte ha ett schema där de fyller i vad de har uträttat och sedan signera, så att anhöriga kan kolla vad de gjort och om de har varit där över huvud taget. Därmed inte sagt att all personal är inkompetenta. Att minska på personalomsättningen och cheferna skulle säkert ge ett bättre resultat.
Vem vågar bli gammal i Lerums kommun?

 

  • Lerumsbo
En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher