FOTO: PER ANGER
PRISAD FÖRENING. Magnus Andersson, Birgitta Waldenborg och Rolf Svensson från Hillefors grynkvarns museiförening fick i söndags ta emot årets kulturpris. Priset delades ut av Bo Cedergårdh (FP), ordförande i beredningen för kultur och fritid.

Årets kulturpris delades ut

Lerum

I söndags kväll delades årets kulturpris ut i Lerum.
Som LT tidigare har berättat är det Hillefors Grynkvarns Museiförening som får priset i år.

På plats i Dergårdsteatern för att ta emot priset var Magnus Andersson, Birgitta Waldenborg och Rolf Svensson från föreningen. Priset delades ut av Bo Cedergårdh (FP), ordförande i beredningen för kultur och fritid.

Motiveringen

Motiveringen till priset lyder som följande:

”Hillefors Grynkvarns Museiförening tilldelas Lerums kommuns kulturpris 2014 som en uppskattning för det ideella arbete som föreningen lägger ner för att bibehålla grynkvarnens funktionalitet inför framtiden. Grynkvarnen har inte bara en lokal anknytning utan är av intresse för hela regionen. Hillefors Grynkvarns Museiföre-ning har även vågat satsa på nya projekt i kvarnen, till exempel poesiafton, musikaftnar och utställningar, i syfte att locka nya besöksgrupper. Målet för verksamheten är att skapa ett levande kulturarv som engagerar en bredd av människor. Ett levande kulturarv är en viktig del i arbetet med att utveckla Lerums kommun som besöksmål.”

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det