FOTO: HENRIK KJELLBERG
Rivs. Nu rivs det vattenskadade golvet i Rydsbergshallen.

Nu rivs golvet i hallen

Allmänt

Redan i december upptäcktes en omfattande vattenskada i Rydsbergshallen. Nu har arbetet med att åtgärda skadan kommit igång.

Ett litet hål nära ett invärtes stuprör. Det tros vara boven i dramat kring det vattenskadade golvet i Rydsbergshallen. Sedan i måndags förra veckan har arbetet med att bryta upp golvet för att hitta ursprunget pågått. Efter en del detektivarbetet hittades hålet.

– Det kommer utifrån. Det är dagvatten som tränger på grundmuren. Vi ska täta där nu så det inte kommer in något mer, säger Jan Sanding, fas-tighetsingenjör på kommunen.

Upptäckte stor buckla

Det var i slutet av december som FBC Lerum upptäckte en stor buckla i ena hörnet av golvet. En undersökning gjordes och snabbt kunde man konstatera att skadorna orsakats av vatten utifrån.

Länge var det ovisst hur snart en renovering skulle behöva göras. FBC Lerum med flera oroade sig för vad som skulle hända med resterande säsongen om de stod utan en hall att spela i. Turligt nog kunde man avvakta med att åtgärda vattenskadan och säsongen kunde avslutas i hallen.

Vatten och lera

Sedan förra veckan har man jobbat med att såga upp bitar av golvet i delen där bucklan upptäcktes. Under har man tagit bort isolering och upptäckt vattensansamlingar och lera. Under förra veckans regnoväder rann det vatten in genom det hål som upptäckts.

Nu ska utrymmet bakom tätas med olika material och förhoppningen är att arbetet ska vara klart inom några månader.

– Vi har en tidsplan som sträcker sig till sista juli. Just nu tror vi att vi håller den, säger Jan Sanding.

När arbetet är klart ska den uppbrutna delen ersättas med en likartad, blå matta som finns där i dag. Något annorlunda eller nytt golv blir det inte.

Tidigare har det funnits farhågor att vattenläckan skulle ha med dräneringen av fastigheten att göra. Något som skulle försvåra, och fördyra, renoveringen rejält. Det är ännu oklart vad arbetet kommer att kosta säger Jan Sanding.

– Vi har en tanke på hur vi ska laga det just nu. Men jag hoppas vi inte ska behöva schakta på utsidan för dräneringen. Om det behövs så blir det dyrare.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det