Stenkullens gästabud i litet format

Stenkullen

Stafettvandring. Det är vad arrangören kallar lördagens aktivitet i Stenkullen, där besökarna bjuds in till Hillefors Grynkvarn, Hedefors Bruk och gymmet Endorfin.

Efter Tollered, Sjövik, Gråbo och Floda så är det nu dags för ett gästabud i Stenkullen, arrangerat av föreningen Hela Lerum. Tanken är alltså en promenad mellan tre tydliga riktmärken – Hillefors Grynkvarn, Hedefors Bruk och Endorfin.

– Det blir marknadsgata, loppis, gratis prova på-aktiviteter, musik, historiska guidningar och Nisses elskola med Lerum Energi på plats, med mera. Det tycker jag är en fin grädda stolthet som Stenkullen visar upp den här dagen, säger projektledaren Susanne Olovsson.

Ambitionen var från början att involvera betydligt fler aktörer. Nu hoppas man istället åstadkomma ett större evenemang 2016.

– Vi har ju en väldigt speciell ort i Stenkullen. Orten är mer än man tror. Mitt i kommunen, hjärtat av idrott och föreningsliv vad gäller anläggningar. Och som även har en uppskattad actionpark. Men orten bygger också bra förutsättningar av en gedigen kulturhistoria och industriellt arv samt närheten till Säveåns naturreservat, säger Susanne Olovsson.

Att Stenkullen är basen för många företagare och framgångsrika etableringar är också något arrangörerna vill uppmärksamma. På lördag hoppas man även att besökarna kommer med förslag om nästa års evenemang, ”synpunkter och tankar om Stenkullens gästabud 2.0”.

I juni var det även planerat för ett gästabud i Lerum, men det skjuts fram till 2016.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det