Dålig skyltning vid Hillefors grynkvarn

lt-debatt

En semesterdag ställde jag kosan till Stenkullen för att besöka Hillefors grynkvarn, Sveriges enda vattendrivna havregrynskvarn, idag ett kultur – och industriminne – otroligt spännande skulle det bli!


Men väl i Stenkullen fann jag ingen vägskylt till kvarnen. Hade hört att den låg vackert placerad på en slänt ner mot Säveån vid gamla stationen, så det var bara att börja leta eller åka tillbaks hem igen.


Jag såg en skylt till det nya Lerådalens naturreservat men ingen till detta besöksmål av riksintresse som Hillefors grynkvarn är och som har funnits i över 100 år. Jag undrar hur Lerums kommun tänker kring detta? Jo, jag fann kvarnen till slut, en pärla vid glittrande och brusande Säveån.

  • ASTRID
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det