Vi beklagar nödiga Esther

Debatt

Svar till Nödiga Esther
Tack kära Esther för din insändare. Vi i Hillefors Grynkvarns museiförening har under 30 års tid ansökt hos Lerums kommun om en värdig toalett, som kunde serva både kvarnen och naturreservatet.
Toaletten kunde vara utformad som den tvättstuga som en gång låg vid forsen och ingick som en ekonomibyggnad i kvarnmiljön.
Vi saknar också en parkeringsplats, så att man slipper att gå ända från Stenkullens station – svårt för handikappade och gamla – även skyltar saknas både till naturreservatet och kvarnen. Säveåns naturreservat och byggnadsminnet Hillefors Grynkvarn är nog det enda naturreservat och byggnadsminne i Sverige som varken har toalett eller skyltar.
Vi beklagar nödiga Esther, men natur och kultur är inte prioriterade i Lerums kommun, trots att turismen är den mest ekonomisk ökande näringen i Sverige, dock ej i Lerum. Vi i Hillefors Grynkvarns museiförening har gjort det bästa av situationen. Ett utedass är bättre än inget dass alls. Ha förtröstan nödiga Esther det kanske händer något under de nästa 30 åren.

  • Hillefors Grynkvarns Museiförening
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det