Frisk luft och hård träning

Lerum

För inte så länge sedan trivdes Beatrice Otterberg bäst inne i gymmet och tyckte bara att det var jobbigt att gå ut och träna. Nu ska hon själv drilla motionärer ute i höstrusket. Den 15 oktober startar Rootcamp i Lerum.

Konceptet skapades av tre tjejer i Göteborg 2013. Två år senare har man träningsgrupper på sammanlagt tolv olika platser i Göteborg, Kungälv, Lindome, Partille och det senaste tillskottet, Lerum, där alltså Beatrice Otteberg ska vara instruktör.

– Rootcamp har vuxit mycket det senaste året. Överhuvudtaget har intresset för utomhusträning i grupp ökat. Jag har lurat på varför, säger hon.

Beatrice har alltså själv till ganska nyligen ratat utomhusträning, men tror att många fastnar av samma anledning som hon: att få andas frisk luft, uppleva naturen, och använda sin egen kropp som redskap.

Upplägget är för Rootcamp är individanpassade övningar för hela kroppen med inslag av löpning, styrka och kondition. När Beatrice träffar LT i Riddarsten, där de flesta passen kommer att hållas, har hon satt ihop ett program med varianter av dips, upphopp, rygglyft, planka, burpees och armhävningar, som också får fart på pulsen. Klädd i löparskor och smidiga funktionskläder tycker jag att jag utrustat mig väl, men inser snart en miss i förberedelserna. Händerna blir genast både kalla och täckta av jord och lera.

– Ha alltid med handskar och den som vill kan också ta med liggunderlag, tipsar Beatrice.

Med tanke på att hon den här morgonen bara har en adept består passet enbart av enmansövningar, men vanligtvis får deltagarna jobba mycket i par. Något som gör att de snabbt lär känna varandra och ökar sammanhållningen. En stark gruppkänsla tror Beatrice är en morot för att många överhuvudtaget ger sig iväg och tränar. Detta gäller inte minst gruppen i Lerum. Den startar i oktober, en månad där vädret inte brukar vara speciellt inbjudande.

– Vi drar verkligen igång när det är som tråkigast, men det är också en utmaning, att ta sig ut när det är mörkt, kallt och grisväder. Det ger en dimension till. Och vi ställer aldrig in om det inte är fara för allmänheten.

Ett tiotal personer är hittills anmälda till passen, som Beatrice kommer att hålla två gånger i veckan. Och hon ser fram emot att komma igång. Träningen har funnits med hela livet och hon har alltid pushat och hjälpt kompisar med träningsprogram, men för ett år sedan tog hon intresset till en ny nivå.

– Jag hade gått in i den berömda väggen och tänkte att jag ville komma igång med något som jag verkligen tycker är roligt och började utbilda mig till personlig tränare.

Tillbaka på sitt ordinarie arbete som webbansvarig på ett transportföretag jobbar hon 80 procent, men är numera också personlig tränare på ett gym i Lerum.

– Jag får se var det här tar vägen, säger Beatrice.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det