intervjuade kändisar. Förra veckan var Leo Artborg från Sjövik på Guldbaggegalan för att ta emot priset Gullspriran. Då passade han på att intervjua flera olika kändisar.

Leo fick ta emot Gullspiran

SJÖVIK

Bara tio år gammal, men redan varit på sin första Guldbaggegala.
I måndags förra veckan träffade Leo Artborg en mängd kändisar och var den som tog emot Gullspiran, som Barnfilmskolan i Göteborg vunnit.
– Nästa gång jag är där är det kanske för att ta emot en Guldbagge, säger han med ett leende.

Leo har varit med i Barnfilmskolan sedan han var fyra år. Där får han möjlighet att lära sig filma, men också agera som skådis.
– Jag tycker om att filma och att filmas och det är kul att låtsas vara någon annan, säger han och fortsätter:
– Det är som att gå in i en annan värld.
Och visst var det en annan värld han fick kliva in i förra måndagen, då han blivit utvald av Barnfilmskolan att åka med till Stockholm för att ta emot Gullspiran.
– Det var verkligen jättekul och en stor dröm att få se alla kändisar. Jag sprang på kändisar hela tiden och så käkade jag en del kakor i fikarummet. De var jättegoda.

Som den filmare han håller på att bli fick han och det andra barnet som var med hänga backstage. Där intervjuade och filmade de alla artister de stötte på.
– Fast En man som heter Ove, (Rolf Lassgård), hejade jag bara på för han intervjuades av TV4.
En annan som han inte intervjuade var komikern och bloggaren William Spetz.
– Jag vågade prata med alla, men inte med honom. Jag visste inte vad jag skulle säga.

Men Petra Medre pratade han med och under intervjun berättade hon att hon tyckte det var kul att vara programledare, men att det var mycket att lära sig utantill.
– Hon berättade också att hon bestämt på förhand vilka hon skulle gå fram och pussa, men att de inte visste om det och att hon tycker om att vara rolig, men det är pinsamt om ingen skrattar.
Leo träffade också Ingrid Nilsson, som barn spelade Pippi Långstrump.
–Jag hade ingen aning om att det var hon som var Pippi och jag kände inte igen henne.
När det var dags för prisutdelningen, som skedde innan Guldbaggegalan startade, var det Leo som gick i täten för att ta emot Gullspiran.
– Det var jätteroligt. Vi såg hela galan och gick därifrån först vid elva-tiden. Då var det efterfest så vi minglade en stund.
Väl tillbaka på hotellet var det en Leo med väldigt mycket energi. Han var trött, men sprang fram och tillbaka i hotellkorridoren innan han somnade på golvet.
– Jag pratade med Malin Olsson på Barnkanalen och hon sa att nästa gång jag kommer till galan kanske det är jag som får ta emot pris. Så hoppas jag det blir.
Leo går i fjärde klass på Östadsskolan och tycker det är roligt att gå i skolan, eftersom han hela tiden får lära sig nya saker.
– Jag gillar gympan eftersom jag får bättre kondition. Jag vill kunna springa längre än vad jag gör idag och snabbare eftersom jag spelar fotboll.
– Jag gillar fotboll och film och tror jag ska bli filmregissör och göra en film med mysterier och lite skräck. Som regissör får man bestämma och det gillar jag.

  • ANN-CHARLOTTE EDGAR
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det