Vi måste börja lyssna

Debatt

I förra veckans LT skrev fullmäktiges ordförande Wassenius en insändare angående det viktiga ämnet ”Demokrati… och dess funktionssätt”. Demokrati är något som aldrig får tas för givet, och som måste försvaras varje dag. Ämnet är viktigt och avgörande för allas vår framtid och det är bra att det diskuteras.
Vi delar bilden av att de politiska partierna måste bli bättre på att ”bjuda till” och skapa större mervärde i sina medlemskap.
Moderaterna i Lerum har tagit till sig mycket av den kritik som speglade valresultatet 2014 och jobbat mycket hårt med att bli ett mer lyssnande parti. Vi har tagit många steg i rätt riktning, även om vi har en bit kvar, och vårt senaste steg är att från och med i år hålla träffar varje måndag kväll på Villa Säfvehöjd i Lerum. Dit är alla som är intresserade av att ta del av, och bidra till, moderat politik välkomna. Oavsett ålder eller kön. Medlemstappen är något som måste tas på allvar. Att partierna halveras i storlek de senaste 25 åren är ett hot mot demokratin. Samtidigt är det inte utan att uppleva någon slags ”deja vú” när vi läser Wassenius rader om att risken är uppenbar att partierna riskerar att fullständigt dö ut. Denna skrämselretorik hördes ofta under mitten av 90-talets ”experter” som menade att de politiska ungdomsförbunden skulle försvinna lagom till millennieskiftet.
Idag, ca 16 år senare, samlar de politiska ungdomsförbunden tiotusental medlemmar och växer för varje dag som går. Kommunens visserligen enda aktiva politiska ungdomsförbund, Moderata Ungdomsförbundet, samlar och engagerar idag runt 100 unga medlemmar. Tre av dessa är förtroendevalda i fullmäktige. Det tycker vi är bra och viktigt för ungas inflytande i vår kommun.
Under fullmäktigedebatten om demokrati och inflytande kom Moderaterna med en rad olika konkreta förslag på hur vi kan öka inflytandet och delaktigheten i Lerums kommun. Förslagen får ses som högst okontroversiella, och vi hoppas att den politiska majoriteten tagit till sig förslagen och gör dessa till verklighet. Det tror vi alla skulle vinna på.
Moderaterna i Lerum lovar att vi skall bli ett mer lyssnande och välkomnande parti. Vi vill att fler skall kunna komma med tankar, idéer och inspel som kan omvandlas till moderat politik. Det tror vi alla mår bättre av. Välkomna.

Alexander Abenius (M)
Gruppledare
Viktor Lundblad (MUF)
Ordförande MUF Lerum
Ersättare i kommunfullmäktige
Oskar Ahlman (M)
Ordförande Moderaterna
Kommunfullmäktigeledamot
Gabriel Scavo (MUF)

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Jag blev så himla glad när jag läste detta i LT i morse. Det finns hopp om att partiet förflyttar sig från kejsardöme till ett fungerande medlemsparti!

  2. Underbar läsning – fortsätt så då har moderaterna i Lerum en framtid. Borta är det misslyckade konceptet med toppstyrning, som gjorde att väljarna flydde partiet.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det