Svar till ”Miljövännen”

Debatt

Miljövännens oro över fiskens nervandring och eventuella fiskfärstillverkning i Säveån är helt och hållet obefogad. Idag löser man problemet med nät. Miljövännens andra åsikt är att riva bort kraftverket. Miljövännen anser alltså att miljökommunen inte skall satsa på sol, vind och vatten?? Att låta vattnet strömma fritt så att skredbenägna sluttningar blir hårt utsatta vid  höst- och vårfloder samt utsätta lerumsborna för svåra översvämningar. För vem skulle det vara mer miljövänligt?  Miljövännens tredje åsikt, att riva kvarnen med påföljd att kvarnföreningen skulle tjäna pengar på teglet, som tydligen enligt Miljövännen skulle plockas ner och rengöras för att sedan säljas med god förtjänst. För det första arrenderar kvarnföreningen kvarnen och att sälja teglet skulle vara en ren stöld. Dessutom för oss som varit med länge och varit med om att plocka ned skorstenen tegelsten för tegelsten och sedan rengöra dessa för att återanvändas och muras upp igen. Vi vet att detta är ett arbete som inte görs i en handvändning och som innebär en oerhörd tidsödande och arbetskrävande arbetsinsats. Inget lönande arbete precis.

Att kvarnen skulle ha givit naturmiljön kring Säveån en historiskt negativ påverkan är något som ”miljövännen” får stå för själv.

Om du ger dig till känna så vill vi gärna bjuda in dig till Hillefors Grynkvarn, så vi kan ha en diskussion om Säveån och dess kulturhistoriska industrier och verksamheter som vuxit upp kring ån sedan mer än 100 år.

Hillefors Grynkvarns Museiförening

Magnus Andersson (ordf.)

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Hej Magnus

    Miljövännen är efter sin tid.

    Fiskvägen förbi Hillefors är redan byggd enligt Lerums kommuns skylt på gräsmattan mellan Missionskyrkan och Tingshuset.

    Detta tycker jag är framförhållning för Sveriges ledande Miljökommun!

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det