Lerumsskkyttar. Anders Bengtsson, Håkan Nilsson, Anders Larsson och Leif Vikström, framför dem Glenn Cederqvist. Foto: Peter Welling.

Västgötaserien avslutades i Lerum

Skytte

Lerums Ungdomsskytteförening stod värd när Västgötaserien i elektronskytte för synskadade avslutades i söndags i Lerums skyttehall.Lidköpings Pierre Höglund var nära att skjuta en helt perfekt serie.

Västgötaserien skjuts i sju omgångar, en i varje månad från oktober, och tävlingen går till så att skyttarna tävlar på hemmabanan, och skickar in resultaten till tävlingsledaren Håkan Nilsson i Lerumsföreningen, som samarbetar med bland andra Västergötlands handikappidrottsförbund.
Men till den åttonde och avslutande tävlingen är det de 10 högst rankade skyttarna i de två klasserna, stående, samt sittande med stöd, som samlas för att tävla mot varandra.
Till tävlingen i Lerum hade Lidköping det största antalet tävlande, medan Lerum bidrog med två deltagare, plus den skjutande funktionären Håkan Nilsson, som kom tvåa i den öppna klassens sittande skytte med 395 poäng, efter särskjutning mot vinnaren. Den här klassen är till för ledsagare till de synskadade, och ingår inte i Västgötaserien.
Lerums Anders Larsson kom tvåa i det stående skyttet, och sexa i sittande, medan Glenn Cederqvist blev sjua i den senare klassen. Etta i sittande blev Pierre Höglund, Lidköping, som med 399 poäng hade idel tior, och en enda förarglig nia. Tvåan, klubbkompisen Roger Gustavsson var bara två poäng efter. Pierre Höglund vann dessutom serien sammanlagt med resultatet 3188 poäng, sedan han två gånger skjutit fullt, 400 poäng, och fyra gånger prickat in 399…
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det