Grannar upprörda över vårdslöst tidningsbud

FLODA

Ett tidningsbud ska i förra veckan ha varit nära att köra på en kvinna och ett barn, och därefter ha kraschat in i en häck.

Händelsen ska ha inträffat vid 07.30-tiden på onsdagsmorgonen förra veckan. Flera personer har hört av sig till LT för att berätta om det inträffade. Enligt deras uppgifter ska ett tidningsbud ha kört i hög hastighet i bostadsområdet Kyrkmossen i Floda. När en av de boende gick ut för att be budet att sakta ned ska denne ha börjat backa mot den boende.

Budet ska därefter ha kört iväg i hög hastighet, och då tvingas tvärbromsa för en kvinna och ett barn. Budet ska därefter ha kört in i en häck vilket fick en del av bilen att lossna.
Enligt personerna som hört av sig till LT ska budet även vid flera tillfällen tidigare ha kört över en fotbollsplan i området.

Så här kommenterar Gill Pettersson, produktionschef vid VTD, det inträffade:

– Vår nattchef har varit ute och haft ett personligt samtal med distributören om hans förarbeteende. Enligt distributören var han uppmärksam på de gående och var absolut inte nära att köra på dem. Men han medgav att han kört för fort och snävt runt buskarna. Detta var han mycket ångerfull över.

Gill Pettersson uppger att VTD har tydliga regler och policies gällande sina fordon, och som de utbildar sina distributörer i.

– Vi ser givetvis allvarligt på det som inträffat samt på hur de boende upplevt vårt körsätt i detta område och har vidtagit åtgärder för att förhindra att detta skall upprepas.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher