Arkivbild: PETER WELLING

Här kan du fira midsommar

Lerum

Det ser ut som att det trots allt blir en midsommar utan regn. Runt om i kommunen finns det flera firanden att välja emellan.

Nääs

Meteorologer har under hela veckan rapporterat om osäkra väderprognoser, men enligt flera vädersajter tycks det kunna bli ett varmt midsommarfirande utan regn. Lerumsbon Bo Sundstrand, som har en egen väderstation och driver sajten Vädret i Lerum rapporterar följande: ”Övervägande molnigt under morgonen som övergår till delvis till mestadels sol under eftermiddagen… Maximum: 25°”

På Nääs hålls traditionsenligt Västsveriges största midsommarfirande. Precis som förra året inleds det hela klockan nio då lövningen av midsommarstången sker. Sedan reses stången klockan 17 och efter det följer sång och dans.

I Lekhuset blir det därefter gammaldans, gillesdans och polskor och vid 23.30 väntar fackeldans. På midsommardagen fortsätter firandet med bondbröllop, dansuppvisning och Nääsmarsch.

Hembygdsstugan i Gråbo

Precis som tidigare år anordnas också midsommarfirande i Gråbo av Lekstorps IF. Mellan klockan 12 och 16 pågår festligheterna vid hembygdstugan vid Hjällnäs Mo. Det blir bland annat dans kring midsommarstången och dansuppvisning av Stora Lundby Folkdansgille.

Sjöviks torg

På Bohlins torg i Sjövik firas midsommarafton mellan klockan 13 och 15 på dagen. Inte helt oväntat blir det dans kring stången men det blir också fikaförsäljning, lotterier samt fiskdamm för de minsta.

Dragspel i Stenkullen

På idrottsplatsen i Stenkullen anordnar Stenkullen Goik sitt årliga midsommarfirande. Från klockan ett till klockan tre pågår festligheterna där det blir dragspel, lotterier och grillat.

Åparken

Aspenäs villaägarförening tar i rejält på sitt midsommarfirande som hålls i Åparken i Lerum. Förutom den givna dansen kring stången blir nämligen även dragkamp. Stången reser de redan klockan 9 på morgonen men själva firandet kommer igång först vid 15 på eftermiddagen. Bullar och saft till barnen.

Henrik Kjellberg
Daniel Elfvelin

  • Henrik Kjellberg
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det