Larm om stort bråk i Floda

FLODA

Klockan 15.45 på måndagsförmiddagen larmades polisen till Floda station där ett bråk ska ha pågått. Enligt anmälan ska det ha varit mellan tio och femton personer inblandade i bråket. Det finns i nuläget ganska knapphändiga uppgifter om vad som har hänt, men det finns enligt polisen uppgifter om att bråket kan ha börjat på en buss. Det finns även uppgifter om att sten ska ha kastats. En person som pekas ut greps av polisen misstänkt för misshandel och anhölls senare. Under dagen kommer polisen att hålla fortsatta förhör för att försöka bringa klarhet i vad som har hänt.

11 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Floda-bo: Det borde inte vara en nyhet för någon som är någorlunda uppdaterad på vad som diskuteras ang. mörkning och om så inte är fallet så kan Google hjälpa dig att hitta mycket information i frågan. Just i detta fall är informationen kopierad från polisens informationstjänst så ingen skugga ska falla på LT. Vad beträffar polisen så har de haft sin historia med kod 291 så misstanken är tyvärr inte helt ogrundad att information ibland mörkas för att inte springa mörka krafters ärenden, ett agerande som jag tror i stället får motsatt effekt i det långa loppet. Om nu våra ensamkommande är de fantastiska och drivna personerna de utmålas vara så är detta inget problem, de har blivit offer för ryktesspridning vilket är mycket olyckligt. Detta problem avhjälps enklast genom att informera om att detta ryckte inte är sant, alla nöjda. Om det däremot är sant så blir det mer problematiskt men låt oss hoppas att det inte är fallet.

  • Det fina/svåra med att googla är att man kan finna precis stöd för precis den uppfattning man redan har. Tror man att mörkläggning råder så är det lätt att finna bekräftelse för det.
   Tror man inte det så kan man finna bekräftelse för det. Samma förhållande råder i en massa andra kontroversiella frågor.
   Sanningen är att det där varierar mellan olika publikationer, till stor del beroende på vad de har för värdegrund och mål. Jag tycker inte att man kan skylla Lerums Tidning för otillbörlig mörkläggning. Det verkar ju som du håller med om det.

   • Visst, Google kan leda dig till Avpixlat eller till något vänsterextrem sida men i detta fall så kan man hålla sig till t.ex. våra publikt finansierande medier så som SVT & SR så behöver man inte vara orolig att utsätts för propaganda från något håll. Anledningen till att ämnet är känsligt är att om ensamkommande varit inblandade så visar det ev. på viss otacksamhet i en tid då många utsatta grupper får göra stora uppoffringar för att få ihop Svea rikes ekonomi. Vi kommer troligtvis inte få någon information ang. detta och detta kommer av många tolkas som att det ligger något i ryktena och av andra som att vi inte vet. Ytterligare en händelse som ökar polariseringen i vårt samhälle….

  • Så om det är Hells Angels så skriver vi inte ut det heller eftersom vi gör skillnad? Är inte det censur? Skall vi i fortsättningen skriva någon gjorde något mot någon någonstans? Du kan inte tänka dig att föräldrar vill förstå varför en situation uppstår så att dom kan skydda sina barn på rätt sätt?

   • Du ber att någon verifirerar att det handlar om ”ensamkommande”.
    Det står ingenting om det i artikeln så vi måste förmoda att du fått den informationen från något annat håll. Det är utmårkt att du drivs av sådan sanningstörst att du ber att någon verifierar ett sådant rykte innan du sprider det vidare. Det vore ju tråkigt om en grupp unga människor i Floda oförskyllt utmålas som bråkmakare.
    Tyvärr så var jag inte närvarande vid incidenten, och jag har inte annan pålitlig information om det, så jag kan inte avfärda att det handlade om ensamkommande. Jag kan inte heller avfärda att det handlade om Hells Angels, även om den teorin förefaller mindre trolig då de inte finns i Floda vad jag vet.
    Men på frågan om ensamkommande utgör en fara i kollektivtrafiken, så kan jag delge min egen erfarenhet av dem som medresenär på tåget nästan dagligen. De har varit precis lika tråkiga och oförargliga som alla andra resenärer.

    • Det kan inte ha undgått någon att det förts en debatt huruvida nationalitet ska tas upp i nyhetsrapporteringen. Läs gärna http://www.svt.se/kultur/medier/misstankta-brottslingars-nationalitet-svar-fraga-for-medierna för att ta ett exempel. Min personliga uppfattning är att medier i stor utsträckning utelämnat nationalitet då någon de misstänker inte betecknas som svensk. Om personen i stället kan betecknas som svensk så skrivs det däremot i klartext. Detta är ett känsligt ämne och är det nu så att det inte är ensamkommande som gjort sig skyldiga så måste detta uppmärksammas för att förhindra ryktesspridningen då bollen redan verkar vara satt i rullning. Om inte det görs så finns det många som kommer tolka tystnaden som ”ännu ett fall av mörkläggning”. Om man får tro det som skrivits och sagts om våra ensamkommande så borde inte detta vara ett problem då beskrivningarna uteslutande varit översvallande positiva. En öppen debatt utan någon dold agenda är bäst i längden även om man kanske i det korta perspektivet tycker att viss information bör utelämnas, det som göms i snö kommer fram i tö.

     • Vad beträffar din tanke att utlänningars nationalitet utelämnas men inte svenskars; Jag hittar inte exempel i Lerums tidning där de tydligt påpekar att någon är svensk i brottsammanhang. Vad får dig att tänka det?

 2. Låter som om det verkar finnas information som tyder på att det är ensamkommande då ordet ”verifiera” används? Om så skulle vara fallet så ska vi nog inte vänta oss svar i detta forum men avsaknad av information är oftast svar nog. Är det inte ensamkommande som är inblandade så hade Drömprojektets kommentar dementerats snabbt. Oavsett vem som ligger bakom detta så hade acceptansen för situationen ökat enormt om dåligt uppförande resulterat i konsekvenser. Som det är nu så lägger samhället huvudet på sned och säger med mesig röst ”snälla, gör inte så igen”. Denna undfallenhet leder till många har förutfattade meningar om hela grupper människor då vi inte skiljer på rötäggen och de som sköter sig. De enda vinnarna är förövare/rötägg, det skötsamma i samhället får istället vara försökskaniner när t.ex kriminalvården kör sina tester huruvida det går att ha vissa personer ut i samhället.

  • Polisen gick nyligen ut med att detta inte hade koppling till boendet i Floda. Det ska tydligen handlat om totalt tre personer och den gripne är utländsk medborgare och avförd till det behandlingshem han hör till.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det