Polisen: Inga belägg för koppling till Flodaboende

Floda

Det har spekulerats kring att personer från boendet för ensamkommande i Floda skulle ha varit inblandade i bråket vid Floda station i förra veckan. Men enligt polisen finns det inga belägg för det.

Strax före klockan 16 på eftermiddagen i måndags förra veckan uppstod ett bråk vid Floda station. Enligt de första uppgifterna ska det ha varit mellan tio och femton person inblandade i bråket. Det fanns även uppgifter om att det ska förekommit stenkastning.

Polisen uppger nu att det ska ha varit tre personer som varit inblandade i ett handgemäng med en person.
På sociala medier har det spekulerats kring att det skulle ha varit ensamkommande flyktingungdomar från ett boende i Floda som var inblandade i bråket.
Men inget tyder i nuläget på detta, enligt Lerumspolisen.
– Det har vi inget belägg för. Två av personerna är okända och den tredje mannen har ingen anktyning till boendet i Floda, säger David Hallberg vid Lerumspolisen.
Den gripne mannen kunde identifieras som en utländsk medborgare som visade sig ha avvikit från ett behandlingshem dit han nu har återförts.

Förundersökningsledare i ärendet är kammaråklagare Ove Jäverfelt. LT har sökt honom, men han befinner sig på semester och har inte gått att nå.

8 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Jag vet det finns fler än ensamkommande på HVB hem men om vi ska tala sannolikhet så är det kanske ganska troligt att det är fallet. En sak som gör mig mycket upprörd är otacksamhet. I Sverige råder det nästan inget samband mellan ett dåligt uppförande och hur samhället agerar. Denna kille som kanske snart blir svensk medborgare har med sitt sätt att agera visat på att han eventuellt kommer förorsaka samhället kostnader och lidande då invånare utsätts för brott. Att under tiden man väntar på att bli svensk medborgare ställer till sådana problem att ordningsmakten inleder en förundersökning borde automatiskt leda till att chanserna till att få asyl minskas drastiskt. Så gör vi inte här utan vi skickar hem honom till sitt ordinarie HVB hem och sedan säger någon ”snälla sluta, gör inte så igen”. Jag anser att detta agerande är direkt kontraproduktivt, vi får nya medborgare som tänker mer i termer om rättigheter än i skyldigheter samtidigt som befolkning generaliserar och drar även skötsamma invandrare över samma kam. Vi i Sverige har ingen skyldighet att ta han om och se till att rötägg har det bra, kan inte personen just för stunden skickas tillbaka så får man se till att allmänheten skyddas, om personen i fråga känner sig krängt är av mycket liten betydelse. Jag förstår inte varför de som värnar om flyktingar samtidigt värnar om rötäggen, bästa sättet att skapa acceptans för migrationen är att se till att dåligt uppförande leder till konsekvenser, det vinner alla på utom rötäggen.

  Du frågar varför jag spekulerar i detta, ja en av anledningarna är att jag själv ställer mig frågan, är detta en person som min dotter kan möta? Har personen psykiska problem genom att han upplevt hemska saker osv. Jag har förstått att vissa lider av ganska allvarliga psykiska problem samtidigt som just våra ensamkommande beskrivs som fantastiska. Kanske är det så att vi har fått de fantastiska och de med allvarliga problem inte bor här men var då tydlig och säg det.

  Se detta inlägg delvis som ett generellt inlägg då vissa antaganden som gjorts kanske inte är riktiga i just detta specifika fall.

  • Vad vi vet om detta är det som skrevs i artikeln.
   Sedan ritar du upp en inre bild för dig själv hur detta är en ensamkommande flykting som är otacksam mot samhället etc.

   • Och jag har inte fått svar på min fråga huruvida min dotter kan möta denna person, minst sannolikt är att träffa honom är vid boendet i Floda där han inte bor har jag förstått. Men vänta, det innebär ju att risken för min dotter ökar, han kanske bor i Stenkullen? Det var ju inte bra…. Jag raljerar lite men det som göms i snö kommer fram i tö. Jag hoppas inte det senare visar sig att det var en av de våra då det skulle skada förtroendet allvarligt för hur vi medborgare blir informerade om vad som händer i vårt närområde.

    • Det enda sättet du kan säkert identifiera denna gärningsmannen är om tidningen skrev ut namn, address och en bild. I en del andra länder gör tidningar så.I Sverige gör man inte det. Journalisten gör en bedömning av vad som är relevant för allmänheten. Vi vet därför bara vad som skrevs. Att du sedan fyller i bilden med dina egna fantasier, en del mer sannolika än andra måste du själv ta ansvar för. Du har den goda smaken att ange att det är dina egna tankar, annars hade jag kallat det för illvillig ryktesspridning. Men jag råder dig att inte skrämma upp din dotter med dina egna hjärnspöken.

     • Jag passar mig noga för att göra skillnad på folk av fel anledning och min dotter hålls utanför denna typ av diskussioner, alla ska ha en chans, förutfattade meningar ska hållas till ett minimum. Mina fantasier kanske inte är så osannolika, kanske t.o.m. troliga. Det går rykten om att ensamkommande varit inblandade, vi blir serverade en dementi att personen inte bor i Floda men samtidigt så får vi information om att det är en utländsk medborgare som bor på ett HVB hem. Är man konspiratorisk lagd så kan man lätt få uppfattningen om att man försöker tysta ner denna historia, är inte första gången det händer i Sverige. Våra ensamkommande beskrivs som fantastiska och i de flesta fallen är det säkert sant men vill man ha acceptans för dem så ska man passa sig för att ta rötäggen i försvar. Räcker med ett ruttet ägg för att förstöra hela smeten, se då till att plocka bort dem när deras rätta jag avslöjats. I Sverige är detta en helt befängd tanke i vissa kretsar, det som jag tycker borde vara sunt förnuft.

 2. Det är inte bara ensamkommande asylsökande som bor på hvb hem.
  Varför insisterar du att spekulera om detta? Det är inte en bra ursäkt för ditt eget beteende att andra gör det också.

 3. Så det kan vara en ensamkommande flykting som bor på ett annat HVB hem i Lerums kommun? Varför ska det vara så svårt att tala klarspråk? Ett svar som leder till ännu fler frågor är inget bra svar.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det