Hillefors kraftverk och jordens uppvärmning

Debatt

I senaste LT betecknar Christer Borg produktionen där som betydelselös. Jag menar precis tvärt om. Varje kWh som produceras “grönt” behövs! Jag kritiserade tidigare miljökommunen när man med avloppstunneln by-passade Jonsered. Där gick många kWh förlorade. Det monteras upp solceller från 2 kW. Tycker Christer Borg att alla dessa privatpersoner skall skrota sina “betydelselösa” anläggningar?
Göran Carlsson

2 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Grön el är ett olyckligt begrepp. Nackdelarna med vattenkraft börjar bli mer kända än tidigare. Nackdelar med solpaneler finns säkert också men de är ännu inte lika uppenbara. Borgs poäng är inte att all vattenkraft skall bort utan att det är just den småskaliga vattenkraften som Hillefors som bör läggas ner. Det har förekommit uppgifter här i lokaltidningen om vattenkraften som är rena fantasierna. Till exempel att de bidrar till att minska erosionen och att de inte skadar vandrande fisk. Faktum är att kraftverket och i detta fallet dess vanskötsel aktivt bidrar till att samhällets satsning på lax, öring och andra arter som gynnas av rinnande vatten går om intet. Satsningen på fiskväg, galler och flyktvägar går om intet när inkompetens får utrymme i ett naturreservat. Det är nog ingen som inte gillar alternativ om de verkligen är skonsamma men det är inte fallet med vattenkraften.

  2. Fast är det värt att riskera hotade fiskarters fortlevnad för den förhållandevis lilla effekt som tas ut?

    http://www.lerumfjarrvarme.se/Vattenkraft

    Kraftverkens effekt spänner från större bilmotorer till möjligen en liten lastbilsmotor. Lägg därtill till transporter som krävs för att driva dessa kraftverk.

    Ett (1) modernt vindkraftverk har en effekt av motvarande 3MW eller 16 stycken Hilleforskraftverk. Måhända aningen mer intermittent.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det