Foto: Daniel Elfvelin
Josefine Granqvist, som ansvarade för fiskdammen, hade en hel del att göra trots regnet.
Foto: Daniel Elfvelin
Josefine Granqvist, som ansvarade för fiskdammen, hade en hel del att göra trots regnet.

Blöt torgfest i Sjövik

Sjövik

Det är som om de mörka molnen samlat hela Mjörn i sig och sedan vräker ner vattnet över Sjövik. Trots det är det en liten tapper skara besökare som tagit sig till Bohlins torg för den årliga Sjöviksdagen.

Efter en regnfri första timme avlöser störtskurarna varandra. Av den anledningen är det färre folk än vanligt på torget, men förvånansvärt många stannar kvar och hukar under paraplyn eller knör ihop sig i tälten.

Josefine Granqvist, som sköter fiskdammen, har gjort ett skydd av en grön presenning.

– Det är tredje året jag står här och har varit med om alla möjliga olika väder, men det är första gången det regnar så här mycket. Men det är att göra ändå, folk springer hit emellan skurarna, säger hon.

Josefine tycker att det är en rolig dag och lyfter fram variationen, trots att det är en liten torgfest.

– Alldeles nyss hade de retroaktion på scenen, en biodlare var här och berättade om hur viktiga bina är, det är flera lottdragningar och försäljning av olika varor.

Samtidigt som hon börjar peka ut de olika stånden öppnar sig himlen igen och mannekängerna som precis ska upp på scenen och visa upp kläder väntar ut det värsta ovädret.

Efter modevisningen är det dags för traditionen att uppmärksamma Årets Sjövikare, en utmärkelse som i år går till bibliotekarien Heidi Carlsson Asplund. Det är Heidi som tog initiativet till bibliotekets meröppet, som gör att Sjöviksborna inte längre är begränsade till de tre timmar i veckan som biblioteket är bemannat. Genom att registrera sig och få en kod kan de numera komma in i lokalen 70 timmar i veckan.

– Jag är oerhört glad för den här utmärkelsen och det sporrar till att jobba mer med biblioteket, säger Heidi, som också passar på att uppmana alla vuxna att läsa för sina barn.

– Läs, läs, läs och läs högt. Det ger dem ett språk för livet, det gör att de lär sig att uttrycka sig, att de blir förstådda och förstår andra.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher