• Ica-handlare. Ica Kvantums ägare och vd Owe Krook är nominerad som Årets företagare. Foto: Per Anger
  • Kan prisas. Ceremonia med delägarna Kari Svanlund och Birgitta Josefsson är nominerat till Årets tjänsteföretag. Foto: Per Anger
  • Nominerad. Malmsten Olsen Bilservice och Anil Olsen är nominerat som Årets tjänsteföretag. Här uppvaktas han av Hans Karlsson, FFLK, Marieke Wolter, Lerums kommuns näringslivsenhet och Jaana Kollberg, Qreativa. Foto: Per Anger
  • HANTVERKARE. Jim Haglund och hans företag Haglunds snickeri är nominerat som Årets hantverksföretag. Här får han ta emot en biljett till Entreprenörsgalan av Marieke Wolter från Lerums kommuns näringslivsenhet. Foto: Per Anger
  • HANTVERKARE. Jim Haglund och hans företag Haglunds snickeri är nominerat som Årets hantverksföretag. Här omgärdad av Janna Kollberg, Qreativa, Sven Karlsson, FFLK och Marieke Wolter, Lerums kommuns näringslivsenhet. Foto: Per Anger

De kan få årets priser

Lerums kommun

Nu är det klart vilka som har chans att vinna priser på årets Entreprenörsgala. Under förra veckan uppvaktades samtliga nominerade med blommor.

Det var ett uppspelt gäng från Entreprenörsgalans arbetsgrupp som i onsdags morse hoppade in i den specialstripade bilen för att köra runt till årets potentiella pristagare och meddela att de blivit nominerade.

– Det är den roligaste dagen på hela året, säger Sven Karlsson, Företagsföreningen i Lerums kommun.

Förra året tog Entreprenörsgalan paus, men återvänder nu till Aspenäs Herrgård den 11 november. Konferencier är liksom för två år sedan är Mats Lilienberg och för underhållningen står Simon Ljungberg och DJ Valter.

Rekordmånga förslag

Till årets gala har arrangörerna fått in rekordmånga nominerade företag. Av de dryga 100 förslagen som kom in har arbetsgruppen nu valt ut tre företag i kategorierna Årets uppstickare, Årets hållbarhetsföretag, Årets tjänsteföretag, Årets hantverksföretag och Årets nätverkare. Ett inte helt lätt jobb för arbetsgruppen.

– Så här starkt har startfältet aldrig varit. Det har varit jättesvårt, säger Marieke Wolter från Näringslivsenheten i Lerums kommun.

Utöver det har organisationen Företagarna valt ut de tre nominerade till det prestigefulla priset som Årets företagare. Vilka de nominerade är i varje kategori kan du se i faktarutan här intill.

Först ut att bli uppvaktad på onsdagsmorgonen var Anil Olsen på Malmsten Olsen Bilservice, som är nominerat som Årets tjänsteföretag. Det var en väldigt överraskad bilmekaniker som tog emot blommor och en biljett till galan.

– Det var ju hemskt roligt detta och väldigt hedrande. Jag hade inte en aning om det och blev helt paff, säger Anil Olsen.

Därefter gick färden till Jim Haglund och Haglunds Snickeri, som är nominerat som Årets hantverksföretag. Det var hans pappa Per Haglund som startade företaget redan 1967. Jim har jobbat i företaget sedan 1984 och tog för ett antal år sedan över driften av företaget.

Även han gläds åt att bli nominerad.

– Det känns jätteroligt. Det måste vara en uppskattning att man gör något rätt, säger han.

Årets företagare

Efter en snabb uppvaktning hoppar gänget in i bilen igen för att köra upp till Hulan och Ica Kvantum. Där visar det sig att ägaren och vd:n Owe Krook sitter i ett budgetmöte. Något som han lyckligtvis kan lämna under ett par minuter för att ta emot nomineringen som Årets företagare.

– Det var väldigt roligt, tack så hemskt mycket, säger han.

Efter ytterligare en kort färd går turen härnäst till Ceremonia Begravningsbyrå, som Birgitta Josefsson och Kari Svanlund driver tillsammans sedan fyra år.

– Det känns väldigt, väldigt gott. Man är lite stolt, jag har redan ringt barnen och berättat, säger Kari när LT besöker företaget lite senare under dagen.

– Jag blev jätteglad. Det är helt fantastiskt att få bli nominerad, säger Birgitta.

Vem som får årets priser avslöjas först på Entreprenörsgalan den 11 november.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det