Foto: Per Anger
PLATS FÖR FÖRETAG. Hans Hellberg, vd och ägare till Gimgården, framför den första av de tre planerade byggnaderna.

Plats för nya företag i Gråbo

Gråbo

Gråbo ska få plats för uppemot 20 nya företag. Just nu pågår bygget av flera nya verksamhetslokaler.

Den första av tre planerade byggnader på Lekstorps industriväg är långt gången i byggprocessen och är tänkt att stå klar i månadsskiftet november/december. Byggnaden, som är på totalt 1 000 kvadratmeter, är uppdelad i fem delar på vardera 200 kvadratmeter, där varje del kan inrymma ett företag.

Solcellsanläggning

Taket ska förses med en drygt 250 kvadratmeter stor solcellsanläggning, kommunens hittills största, som gör att byggnaden blir nollenergiklassad.

– Det ger den ström hallen kommer att förbruka i värme och varmvatten, säger Hans Hellberg, vd och ägare för Gimgården som är huvudman för projektet.

De fem lokalerna kommer att säljas som andelar i en bostadsrättsförening, en ägandeform för företag som finns på andra platser i landet men är ny i Lerums kommun.

– Det ger företagen ett större medinflytande i fastigheten, med möjlighet till ett eget sparande och möjlighet att påverka.

Bostadsrättsföreningen har fått namnet Hammare och Spik, vilket ger en hint om vilken typ av företag som kan komma att flytta in.

– Det vi har riktat in oss på och som Gråbo är duktiga på är hantverkare inom bygg och entreprenad, säger Hans Hellberg.

Fördelar

Att samla flera hantverkarföretag på ett och samma ställe ger fördelar. Både för kunder som kan hitta flera olika typer av tjänster på ett och samma ställe, men även för företagen själva.

– Tanken är att det ska ske en samverkan. Företagen kan dela erfarenheter och samverka i byggprojekt, säger Hans Hellberg.

Det första av de tre planerade husen är alltså snart färdigställt. Under våren är planen sedan att det andra huset, som också det ska bestå av fem moduler, ska byggas. I ett senare läge planeras även en tredje hall, bestående av tio mindre moduler.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det