Bygger jättegarage i Stenkullen

Stenkullen

Företaget Nordic Lastvagnar från Floda expanderar. I höstas köpte de loss en 10 000 kvadratmeter stor tomt i Stenkullen för att bygga en större hall till sin lastbilsförsäljning.

I dag har företaget sin verksamhet i industriområdet på Högsboholmsvägen i Floda. Där har de hyrt in sig sedan 2013 men det sju man starka företaget har vuxit sig för stora för platsen.

– Vi har det lite trångt på området. Vi har fått låna lite mark här och där för att få plats, säger företagets vd Shivan Rashid.

Därför har de köpt en 9 900 kvadratmeter stor tomt utmed Tollestorpsvägen i Stenkullen av Lerums kommun dit de flyttar hela sin verksamhet. I juni beslutade kommunstyrelsen att godkänna köpet.

Bygger större hall

På den nya tomten planerar Nordic Lastvagnar nu att bygga en större hall för att rymma de lastbilar, maskiner och maskindelar som företaget köper och säljer. En stor del av företagets verksamhet kretsar kring export. Affären med kommunen är värd 2,4 miljoner kronor.

– Vi har haft med det här i planeringen sedan tidigare. Förut låg vi i Göteborg men där är det svårt att hitta större industritomter. Därför har vi hyrt fastigheten i Floda fram tills nu, säger Shivan Rashid.

Efter årsskiftet

Handlingarna för bygget på den nyköpta tomten ligger i dagsläget hos kommunen för godkännande och Shivan Rashid hoppas kunna komma igång med bygget så snart som möjligt.

– Efter årsskiftet är tanken att vi ska börja bygga och innan april måste vi vara klara eftersom vårt hyresavtal i Floda går ut då.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det