Foto: Arkiv
Bygger om. Ica Hulans ägare Owe Krook berättar att flera förändringar kommer att ske i den stora butiken.

Ica Hulan byggs ut

Lerum

På Ica Hulan är stora förändringar på gång. Förutom att ett kafé samt ett apotek ska byggas till har kommunen även gett klartecken att bygga ut olika delar av fastighetens utsida.

Matbutiken vid E20 har byggts om under hösten men renoveringarna tar bara en liten paus över jul. Så snart de stora helgerna är förbi börjar man åter igen göra om inne på Ica Kvantum.

I januari påbörjas bygget för ett par förändringar inne i butiken. Bland ska ett nytt kafé starta samt att Apoteket Hjärtat, Ica:s egen apotekskedja, ska öppna inne i butiken.

– Det blir en kafeteria där man kan köpa lite fika men även lunch. Sen blir det ett fullskaligt apotek, så det kommer ju att behöva anställas personal, berättar Owe Krook, Ica-butikens ägare och vd.

Enligt honom väntas de både tillskotten vara klara innan påsken.

Flera tillbyggnader

I februari börjar sedan flera tillbyggnader av utsidan. Sammanlagt handlar det om cirka 350 kvadratmeter nya ytor som kommunen gett klartecken till. Bland annat så ska personalutrymmen förbättras med mer plats för de anställda samt fler konferensrum och kontor. Dessutom ska en lastkaj förstoras och returglasrummet göras om. Något som måste göras eftersom den kafeterian tillkommer.

Utöver det ska även utlämningen av varor från online-handeln byggas om. I dag hämtar kunder som köper mat online sina varor med bil via en container. Den lösningen ska nu förbättras och bli mer permanent. Den nya detaljplanen tillåter en cirka sex meter bred utbyggnad längs med fasaden mot E20.

– Vi bygger in vår drive-in i resten huset så att utlämningen istället sker inomhus, säger Owe Krook.

Näthandeln stor

Enligt honom utgör handeln på nätet cirka 2,5 procent av deras försäljning i dagsläget. Men Owe Krook tror det kan bli mer.

– Vi bygger för framtiden. Jag tror det kan bli allt vanligare att köpa färdiga matkassar. Man slipper tänka och planera.

Ombyggnaden på utsidan av fastigheten hoppas han ska vara klara innan hösten 2017.

Planerna för bygget har funnits i flera år men blev klara först i augusti då kommunstyrelsen godkände detaljplanen.

– Man får ha respekt för den demokratiska processen så klart. Men som företagare vill man ju alltid att saker och ting ska ske snabbare, säger Owe Krook.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det