• Foto: Henrik Kjellberg
  • Foto: Henrik Kjellberg
  • Foto: Lerums Tennisklubb
    Hans Karlander, ordförande.

Tennisklubben kan bli kvar

Lerum

LT har tidigare skrivit om hur Lerums tennisklubb kan tvingas flytta när bostadsområdet Aspen strand ska byggas. Men nu öppnar man upp för att låta tennisklubben bli kvar i området.

Kommunen och ett antal exploatörer vill bygga upp emot 500 bostäder intill Aspen strand mellan Aludden och campingen. För att göra det vill man flytta på Lerums tennisklubbs anläggning som ligger inom det planerade området. Tanken var först att bygga en nya idrottsanläggning vid dagens kolonilotter för att ersätta klubbens hall.

När det visade sig vara omöjligt på grund av strandskyddet oroade sig föreningen för vad som skulle hända. I början av december möttes tennisklubben och tjänstemän från kommunen för att diskutera olika alternativ för en flytt av tennishallen och utomhusbanorna.

– Antingen så skulle vi flyttas till en plats längre ut i kommunen eller så erbjöds vi en mindre plats fast mer centralt, berättar Hans Karlander, ordförande.

Vart exakt de två platserna ligger vill han inte gå in på eftersom de mest är hypotetiska. Initialt var klubben mest positiva till förslaget om en central placering, likt den som de har i dag.

– På så sätt kan barn och unga fortsätta gå eller cykla till oss och de som kommer längre ifrån kan åka kommunalt hit.

Tredje alternativ

Men under mötet dök även ett annat möjligt alternativ upp. I det får tennisklubben stanna kvar i området som ska bli Aspen strand. Eventuellt får de flytta till en ny anläggning men som ändå ligger nära dagens plats, som de haft sedan 1939. Ett förslag som tennisklubben tycker är mest attraktivt.

– Det är ett alternativ som är värt att utforska. Det är en diskussion vi får ta med exploatörerna. Det är upp till de som vill bygga där ifall det är möjligt, säger Hans Karlander.

Upp till byggbolagen

Det han menar är att det är upp till byggbolagen ifall de är villiga att upplåta mark i projektet Aspen strand för att bygga en tennisanläggning snarare än bostäder, något som skulle ge mindre vinst än att bara bygga bostäder.

– Det är viktigt att vi har en dialog med exploatörerna där vi förklarar att det inte bara behövs bostäder i ett område. Det är ju saker som en tennishall som bygger ett samhälle, säger Hans Karlander.

Möte i februari

Tennisklubbens nästa möte med kommunen är inplanerat i februari. Hans Karlander tycker att diskussionen med tjänstemännen är konstruktiv och att de tagit till sig av deras synpunkter. Samtidigt är ovissheten om föreningens framtid fortfarande stor. En ovisshet som funnits i lika många år som byggplanerna på Aspen strand.

– Det är många av våra medlemmar, men även jag och styrelsen, som är bekymrade hur det blir. Det blir ju mer väntan.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher