Annie Dristig center

Försvaret blir Flodas nyckel i veckans derby

INNEBANDY

Lagen befinner sig på varsin ände av tabellen och i höstas blev det storseger för favoriten FBC Lerum.
Men Floda IBK viker inte ner sig inför derbyt på förhand, och kanske kan man dra nytta av vanan av att spela i lilla Alléhallen.

Det är på fredag som Floda står värd för säsongens andra derby. Det första derbyt i höstas slutade med en 10–2-seger för Lerum, siffror som båda lagens tränare tyckte var i största laget sett till matchbilden.
– De fick några enkla mål, som dessutom kom till på sätt som vi pratat om innan, så där gäller det att göra vår hemläxa, säger Flodas tränare Claes Svanström.

Lerum är den självklara favoriten. Det skiljer 14 poäng mellan lagen som ligger trea respektive trea från slutet i tabellen. Enligt Claes Svanström kommer man dock bättre förberedda den här gången. Det var länge oklart om Floda ens skulle få ihop tillräckligt många spelare för att få ihop ett lag den här säsongen, och utan en enda träningsmatch kom höstens derby redan i den tredje omgången. Nu har man kunnat slipa på spelet i ytterligare tio matcher.

Allt kan hända
– Jag hoppas att vi ska ha en fördel av vår lilla plan som vi är vana att träna på, samtidigt har Lerum många duktiga skyttar som kan komma till i ett tidigare läge eftersom planen är så kort, säger Claes Svanström.
Nyckeln ligger i att täppa till bakåt, där laget får klara sig utan skadade målvakten Sara van Ginhoven.
– Får Lerum ett tidigt mål kan det bli en jobbig uppförsbacke, men håller vi emot i början kan vad som helst hända.

FBC Lerums tränare Christoffer Sturesson vet inte riktigt var laget står efter några veckors uppehåll, men hoppas på en bra prestation och tre poäng. Storsegern senast har man lagt bakom sig.
– Det tänker vi inte så mycket på. Det är en ny match, med nya förutsättningar, och det är något annat att möta Floda i den trånga Alléhallen jämfört med Rydsbergshallen, säger han.

En glädjande nyhet för Lerum är att lagkaptenen Annie Dristig är tillbaka efter sjukdom.
– Hon har haft problem med luftrören och har bara spelat ett par matcher under säsongen. Hon är en nyckelspelare för oss.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher