Nya gc-vägen ett lyft för Floda Boif

Floda

Fler ungdomar tar sig till Flodala IP på cykel sedan den nya gång- och cykelvägen byggts. Att bredden nu minskas med en halvmeter spelar ingen roll, enligt Fredrik Fällman, vice ordförande i fotbollsklubben Floda Boif.

Det var för två veckor sedan som LT skrev om gång- och cykelvägen som byggts mellan Höga bron till Flodala IP, intill Skallsjö Prästväg. I artikeln kritiserade företagaren Christer Harling bygget, som gjort vägen smalare än tidigare. Vägen kommer nu att breddas igen på bekostnad av gc-vägen.

– Att man krymper från 3 till 2,5 meter tror jag inte är något problem för oss, säger Fredrik Fällman.

Medlemmarna i Floda Boif har i flera år efterfrågat ett säkrare sätt att ta sig till Flodala utan bil.

– Det har varit så osäkert och det är helt otroligt att det inte hänt någon olycka. Vi har 650 medlemmar och föräldrarna har inte vågat låta dem cykla utan kört dem till träningarna, så även ur miljösynpunkt har det varit horribelt, säger Fredrik Fällman.

LT skrev om problemet med den tungt trafikerade vägen redan 2012 och intervjuade den då åttaårige Kalle Svedberg, som själv vände sig till kommunen. ”Jag gillar att cykla men jag kan inte för att det inte finns någon cykelbana… många tycker som jag. Kan ni hjälpa oss?”, skrev han i ett brev.

Han fick svar utan några löften, men nu finns alltså en gc-väg på plats. Fredrik Fällman säger att man i klubben är glada för att ungdomarna nu tryggt och säkert kan ta sig till träningarna, samtidigt som det också blir enklare för dem att ta sig till planen för spontanfotboll.  

– Vi har redan fått en effekt av cykelvägen, fler ungdomar cyklar till träningar, vi har köpt in moderna cykelställ som tar 18 cyklar, tryggheten är givetvis det viktigaste och belysningen är helt fantastisk.

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Lerums kommun bygger ny gc-väg i Floda och kommer att knyta ihop Lerum med Partille. Man anser tydligen att man då har knutit samman kommundelarna med gc-vägar. Jag vill bara påminna om att Tollered tillhör Lerums kommun och att det saknas gc-väg mellan Nääs och Tollered. Det kanske inte är lika viktigt att ungdomarna i Tollered ska kunna ta sig till tex Flodala och få en säker gc-anslutning med övriga kommundelar.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det