Fälls för stöld

Tollered

Vid ett inbrott i Tollered stal mannen saker för närmare 50 000 kronor. Nu döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Det var i maj 2014 som ett båthus och en verkstadslokal vid Nääs fabriker fick påhälsning av inbrottstjuvar. Ur lokalerna stals bland annat verktyg, en svets, kläder och skor till ett sammanlagt värde av 47 550 kronor.

Två män åtalades för stölden, och den ena av dem fälls nu i tingsrätten. Han hade erkänt stölden och döms till villkorlig dom och 60 timmars samhällstjänst. Han döms även för ett stöldförsök på Bagges torg i juni 2014. Där bröt han upp en dörr till ett företag, vilket orsakade skador för 5 500 kronor. Han ska nu betala totalt 53 050 kronor i skadestånd.

Den andra mannen som åtalades för stölden frias dock. I rätten berättade åklagaren hur två män setts på övervakningsbilderna, och att de kommit till platsen i två olika bilar. Den ena bilens registreringsnummer kunde fastställas och visade sig tillhöra en bil som ägdes av den nu friade mannen.

Mannen å sin sida nekade till brott och uppgav i rätten att han ofta lånar ut bilen till kamrater. Den uppgiften anser tingsrätten inte har motbevisats. Tingsrätten anser visserligen att det finns en del som talar för att han är den andra gärningsmannen, men då det inte med säkerhet går att slå fast att det är han som syns på övervakningsbilderna anser tingsrätten inte det bevisat att han ligger bakom stölden. Åtalet mot honom ogillas därför.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher