• Hemtrevligt. Linda Pettersson, vd på Nääs Fabriker, i den nya kontorsmiljön. Foto: Carina Svensson

Inspirerande miljö på nytt företagshotell

Tollered

Nääs Fabriker har byggt en inspirerande och kreativ miljö där egenföretagare och frilansare kan hyra en arbetsplats.

Nu slår portarna upp för ytterligare en del i Nääs Fabrikers satsning för att utveckla området. På andra våningen, ovanför affärerna, har man byggt ett företagshotell. Det är inrett med stilkänsla och förutom de mer traditionella attributen, som skrivbord och personliga skåp, finns också en större öppen yta med soffgrupper och mattor. Det finns dessutom ett par konferensrum, som också är professionellt men hemtrevligt inredda, ett tyst rum samt ett kök.

– Och så får de som tecknar ett medlemskap, för det är så vi kallar det, använda hotellgymmet, säger Linda Pettersson, vd på Nääs Fabriker.

I medlemskapet ingår en plats att arbeta, det är dock inte samma plats varje dag.

– När man går hem för dagen plockar man med sig sina saker och gör i ordning efter sig, sedan kan någon annan sätta sig där. Det kan också vara så att man sätter sig på olika platser under arbetsdagen, man vill till exempel kanske sitta vid ett skrivbord en stund för att sedan förflytta sig till soffan, säger Linda Pettersson.

Mycket bevarat

Det finns totalt 24 skrivbordsplatser, tanken är dock att sälja fler medlemskap än det finns platser.

– Några av dem som tecknar medlemskap kommer inte att vara här så ofta, de vill utnyttja platsen och konferensrummen ibland men sitter huvudsakligen någon annan stans.

I lokalen är en hel del av det gamla bevarat, som till exempel golvet och stolar som användes för att övervaka maskinerna på den gamla fabrikstiden. Det finns också rullar med garn som en symbol för lokalens historia som spinneri. På väggarna hänger coola fotografier av bland andra Anton Corbijn. Det finns också ordentligt med grönska bestående av många mindre vaser med blommor, två stora golvvaser med kraftiga kvistar med utslagen magnolia och rustika krukor med frodiga suckulenter.

– Och vi är väldigt nöjda med att vi har tagit fram tegelväggarna, det blev jättefint och passar väldigt väl in med övriga miljön.

Pop up

Det finns dessutom några större kontorsrum med flera platser, och dessa hyr företag som vill ha flera fasta platser.

Inredningen är gjord av Henrik Schulz arkitektur och design. Förändringar i arkitekturen har Malmström Edström arkitekter gjort.

Det har gjorts ytterligare förnyelse i butiksdelen, med bland annat fler butiker och en ny entré på byggnadens långsida. Ett annat nytt koncept är att ha pop-up-butiker, där företagare får hyra butikslokalen för en kortare tid.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det