Kraftverk i Säveån och fiskar

Debatt

I detta ärende skrev jag nyligen till Regeringen med kopior till Länsstyrelsen och Lerums Fjärrvärme. Jag tog upp en del om juridik samt om att Regeringen måste ange mycket klara riktlinjer i frågan fiskvandringar ställd mot produktionen av miljövänlig el.

I denna insändare kommenterar jag endast Marcus Edstams (15/3) och Älvräddarnas nedlåtande jämförelse med en bilmotor. Antag, att ett kraftverk producerar el med 160 kW effekt under 90 procent av årets alla timmar. Antag, att en bil med samma effekt körs 9 procent av årets timmar, det vill säga 10 gånger mindre energi. Antag dessutom, att bilen bara körs med halva effekten, så producerar kraftverket 20 gånger med energi än bilen. Detta är den rätta jämförelsen!

Göran Carlsson

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Jag konstaterar att du använder begreppet miljövänlig el för att beskriva den miljöstörande verksamheten som bedrivs i naturreservatet. Sedan kallar du försöket att beskriva effekten med en jämförelse med en bilmotor för nedlåtande och avslutar det hela med ett antal antaganden som du kallar det rätta? Lycka till med breven till Regeringen och dina matematiklektioner. De kanske begriper något som inte jag gör.

    Med vänliga hälsningar Marcus Edstam

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det