Stor ära. Viktor Lundblad är glad och ser det som en stor ära att numera vara distriktsordförande.
Foto: Ann-Charlotte Edgar
Stor ära. Viktor Lundblad är glad och ser det som en stor ära att numera vara distriktsordförande. Foto: Ann-Charlotte Edgar

Viktor är ny ordförande i MUF

LERUM

För fyra år sedan gick Viktor Lundblad med i Moderata Ungdomsförbundet och i mitten av januari valdes han enhälligt till distriktsordförande i nybildade MUF Västra Götaland Väst.
Ett uppdrag som han tar på stort allvar.

– Det är naturligtvis en stor ära och jag ser fram mot arbetet med valkampanjen.Det tog någon vecka att smälta det, men nu har vi haft flera möten och några kampanjer.
Två tidigare ungdomsförbund slogs i januari samman och är nu MUF Västra Götaland Väst.
– Den här sammanslagningen är jättebra, då alla föreningarna finns utmed Västra Stambanan, så det är lätt att besöka varandra. Förr var det lite krångligt om man till exempel skulle på möte i Åmål.

Lediga aktiviteter
Viktor säger att han tycker det är trevligt med ledigare aktiviteter, som de haft några gånger. Då samlas medlemmarna för att umgås och äta något gott för att sova över i den gemensamma lokalen. Dagen efter genomför de någon kampanj.
– Att umgås på det här sättet skapar en gemenskapskänsla. Visst står politiken i centrum, men det är skönt att också binda vänskapsband.

Peppad inför valet
Viktor har många tankar på framtiden och är peppad inför valet 2018. Han ser det som viktigt att föra skolkampanjen vidare ut till gator och torg och att göra dagens MUF:are redo att bli moderater.
– Utbildningsfrågor kombinerat med jobbfrågor ligger mig varmt om hjärtat och det är viktigt att ungdomar inte hamnar i ett utanförskap, som upptäcks för sent.
– Visst är det så att det är vi unga som kan mest om skolan.

Redan på högstadiet på Rydsbergsskolan började Viktor intressera sig för politik och kom ganska snart fram till att han var intresserad av det moderata tänkandet. När de några år senare haft skolval på Lerums gymnasium hade han kollat de olika partierna och blivit övertygad.
– Jag värvade mig själv och började i MUF i Alingsås tillsammans med en kompis.
– Det ena gav det andra och jag blev ordförande i MUF Lerum och har suttit med i Norra Älvsborgs distriktsstyrelse som föreningsansvarig. Jag har också suttit i beredningen för utbildning och varit ersättare i kommunfullmäktige.

När gymnasietiden var över fortsatte Viktor att läsa vidare och idag studerar han på statsvetareprogrammet med internationell inriktning på Göteborgs Universitet. Han har flyttat till en studentlägenhet i Göteborg och hoppas kunna måla Göteborg blåare.
– Jag hade en ofantlig tur som fick min lägenhet, trots att jag inte stått i kö så länge. Den är inte stor, men den är utrustad med eget kök, så jag är nöjd.

Gillar att laga mat
För köket kommer väl till pass, då Viktor tycker om att laga mat. Något han gör varje dag.
– Det är kul att laga mat när man lyckas, men jag är inte mycket för att laga efter recept, utan slänger ihop det jag har. Jag gör alltid matlådor, även om det händer att jag glömmer kvar den i kylen.
– Förutom att jag gillar att laga mat tycker jag om att diska och ha det rent runt mig i köket. Resten av lägenheten är inte lika viktigt, men när det kommer till diskbänken är jag lite av en pedant.
Viktor berättar att han älskar pannkakor. Han äter dem gärna med björnbärssylt och lyxar han till det blir det lite grädde till.
– Jag är inte så bra på att göra dem, men gör ett gäng ibland, som jag kan frysa in.

I ungdomsåren spelade Viktor innebandy i FBC Lerum och var enligt sig själv ganska bra på det. Han säger att han växte fort och sprang lätt ifrån de andra.
– Idag tycker jag det är kul att titta på innebandy och hockey. Själv styrketränar jag och är med i några gympass.
Det finns ytterligare ett stort intresse som Viktor har. Att spela TV-spel.
– Jag fick det första i julklapp när jag var i åtta-årsåldern. Idag spelar jag när möjlighet ges.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher