LTpendeltag

Arbete påverkar påsktrafiken

LERUMS KOMMUN

Flera banarbeten påverkar tågtrafiken under påsken, både pendeltåg, regiontåg och fjärrtåg.
Resenärerna får räkna med längre restider, en del inställda tåg och ersättningsbussar.

Det gäller att ha koll på Västtrafiks reseplanerare och på de tillfälliga tidtabeller som gäller från och med långfredag till och med annandag påsk.
Trots att många reser till släkt och vänner under påsken är det totalt sett färre resenärer då, eftersom färre arbetspendlar. Därför passar Trafikverket på att göra flera stora arbeten över nästan hela landet.

Projekt Olskroken
Trafikverket framhåller i sin information att påskens banarbeten är planerade sedan länge och att tågbolagens tidtabeller redan är anpassade efter dem. Den som exempelvis har en bokad SJ-biljett har den rätta avgångs- och ankomsttiden på den.

Det som ska göras är bland annat förberedande arbeten för projektet Olskroken planskildhet. Ett nytt spår ska byggas för godstrafik i Sävenäs, vilket behövs för hamntransporter de närmaste åren, när spårsystemet i Olskroken ska byggas ut rejält med bland annat tio järnvägsbroar.

Båda spåren på Västra stambanan stängs därför av mellan söndag klockan 12.00 och måndag klockan 24.00.Det påverkar all trafik till och från Alingsåshållet.

Vissa tåg ersätts av buss Göteborg-Partille, andra på sträckan Göteborg-Alingsås eller Göteborg-Vårgårda. Ordinarie tidtabeller gäller inte.

SJ meddelar att några regionaltåg ersätts med buss mellan Alingsås och Göteborg på påskafton. Restiden förlängs med 40 minuter. Under söndag och måndag ersätts alla regionaltåg med buss på den sträckan.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher