Förra årets föreställning gick i grusgropen i Gråbo. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Årets cirkus flyttar till ny plats

NÄÄS

Efter tidigare års föreställningar i Hulan, vid crossbanan i Floda och i grusgropen i Gråbo slår Cirkus Maximum upp sitt tält på ytterligare en ny plats i kommunen. På fredag besöker sällskapet Nääs, med ett spektakulärt lindansarnummer som en av höjdpunkterna.

Sedan grusplanen i Hulan byggts om har Cirkus Maximum fått leta upp andra platser för sina årliga besök. En uppgift som inte är allt för enkel när man kommer med en karavan full av tunga fordon och ett stort tält med meterlånga pinnar som ska slås ner i marken.
– Vi har letat med ljus och lykta och jag kan Lerum ganska bra vid det här laget kan jag säga, berättar turnéledaren Helena Schicht.

Flyttat runt
2015 föll valet på en yta intill crossbanan i Floda och 2016 var man i grusgropen i Gråbo. Men efter att kommunen köpt marken för att göra den till vattentäkt är platsen inte längre tillgänglig. Ny plats blir därför den stora grusparkeringen på Nääs.
– Lerum var ju väldigt centralt och bra men det har kommit mycket publik alla år vi varit i kommunen, så det blir säkert bra med Nääs också, säger Helena Schicht.
När LT talar med henne i slutet på mars har cirkussällskapet ännu inte dragit ut på vägarna.
– Det är lugnet före stormen. Det ska bli spännande att åka ut på turné igen och när vi kommer till Lerum har vi varit igång en vecka så då har vi hunnit bli lite varma i kläderna.

För första gången på många år bjuder man bland annat på ett så kallat höglinenummer, där Trio Alambria utför konster högt uppe i tältets kupol.
– Det är nog 15 år sedan vi hade ett sådant nummer och på mångas begäran kommer Diorios motorcyklar tillbaka. I år är det fyra förare samtidigt inne i globen, så det blir bra fart, utlovar Helena Schicht.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det