Foto: Stefan Larsson
Marieke Wolter.

Hallå där Marieke Wolter…

LERUM

… som från den 1 juni blir ny näringslivsansvarig i Partille kommun. I dagsläget arbetar hon som utvecklingsledare inom näringslivsfrågor i Lerums kommun.

Hur känns det att börja jobba i Partille?

– Det är fantastiskt roligt, galet bra. Det är hedrande att få förtroendet att fortsätta det jobb som min företrädare Nina Orback Schultz har gjort under många år.

Hur känns det att lämna Lerum?

– Det är lite dubbla känslor.  Jag har så många fantastiska, kompetenta kollegor här i Lerum som hjälpt mig leverera till våra företagare. Samtidigt känns det otroligt roligt att börja arbeta i Partille.

Hur kommer det bli att jobba för grannkommunen?

– I dag finns en tydlig gräns mellan kommunerna med skog men så kommer det inte se ut om 15-20 år. Då kommer det inte spela någon roll för företagare vilken sida om kommungränsen de etablerar sig på och då måste vi i Partille och Lerum kunna jobba tillsammans. Det viktigaste är att företag etablerar sig i regionen.

Vad tar du med dig från tiden i Lerum?

– Föreningslivet för företagare i Lerum måste vara ett av de starkaste i Sverige, här finns sju stycken företagarföreningar. Det ser lite annorlunda ut i Partille och det vill jag gärna ta med mig dit och utveckla.

Du har en bakgrund i att driva eget företag, hur hjälper det till?

– Jag tror det har hjälpt mig mycket när jag jobbar med näringslivsfrågor. Jag vet hur det är att stå där med en tom lokal, ny personal och starta ett företag. Tror även jag förstår den psykologiska processen som det innebär med alla frågor och funderingar man har.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det