Hyr in sig i boenden

LERUMS KOMMUN

Kommunen har beslutat att hyra in platser på Ekåsa i Björboholm och det som tidigare var Ibis hotell i Lerum för att ge bostadslösningar till nyanlända.

Beslutet om boendena fattades på det senaste kommunstyrelsemötet. Ekåsa i Björboholm och det som tidigare var Ibis hotell vid Ekollonvägen har sedan en tid använts av Göteborgs stad som boende för ensamkommande flyktingbarn. Nu har även Lerums kommun skrivit kontrakt om inhyrning i fastigheterna.

Anledningen är att kommunen i dag saknar bostadslösningar för 120 av de personer som man ska ta emot enligt anvisningslagen. Genom att hyra bostäder i de här två fastigheterna löser man bostadssituationen för cirka 90 personer, vuxna och familjer. Kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd (S) uppger till LT att barnfamiljer bara kommer att vara aktuella för att flytta in på Ekåsa och inte på före detta Ibis hotell. Kommunstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att inhyrningen i fastigheterna inte löser bostadssituationen permanenten för de nyanlända.
Totalt sett ska Lerums kommun under 2016 och 2017 ta emot 332 personer enligt anvisningslagen.

Betalas med ersättning
Hyran för de boende kommer att ligga på 5 500 kronor i månaden som ska täcka kommunens utgifter för hyra och drift. De nyanlända ska enligt kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd (S) kunna betala hyran med den etableringsersättning och bostadsersättning som de får av staten under sin etableringsfas.
Göteborgs stad öppnade boendet för ensamkommande i Ekåsa sommaren 2015. I november samma år öppnade företaget Hero Sverige tillsammans med Göteborgs stad ett transitboende för ensamkommande i gamla Ibis hotell.

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. ”Totalt sett ska Lerums kommun under 2016 och 2017 ta emot 332 personer enligt anvisningslagen”

    Siffrorna kommer väl att stiga avsevärt under 2018-2019.
    Enligt prognoser väntas ca 500 000 ytterligare anlända vårt arma land
    de närmaste 4-5 åren.
    Den restriktiva flyktingpolitiken det pratades om,vad hände med den ?.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher